TRONDHEIM: Det bekrefter Rosenborg på sine nettsider.

«Det var med sorg Rosenborg i dag mottok budskapet om at klubbens aller største legende er død», skriver RBK.

Godfotteoriens far har hatt utfordringer med helsa de siste årene, og blant annet amputert begge føttene. Nå er han død og vil huskes som tidenes beste klubbtrener i norsk fotball.

Norgeshistoriens mest suksessrike fotballtrener

Han ledet Rosenborg med braksuksess gjennom flere tiår, og som spiller ble han også seriemester med både RBK og Vålerenga. Det ble også 29 A-landskamper.

«Eggen sovnet natt til onsdag stille inn med sin nærmeste familie ved sin side», skriver klubben.

Fikk statue

Tross helseproblemer har Eggen vært glødende opptatt av alt som har foregått i Rosenborg-miljøet og fulgt klubben i hans hjerte tett.

I 2019 så Eggen statuen av seg selv bli avduket på Nils Arne Eggens plass utenfor Lerkendal.

– Jeg kan leve godt med den (statuen). Dette er på vegne av alle som har brukt mesteparten av livet sitt på å gjøre Rosenberg best mulig. Jeg er bare et symbol som kikker utover, sa trenerlegenden.

Han førte Rosenborg til totalt 14 seriemesterskap.

Fakta om Nils Arne Eggen

  • Født i Orkdal i daværende Sør-Trøndelag 17. september 1941.
  • Utdannet ved Norges idrettshøgskole.
  • Karriere som spiller: Fotballspiller i Rosenborg (to perioder) og Vålerenga. Seriemester med begge klubbene, cupmester med RBK. Fikk 29 A-landskamper for Norge.
  • Karriere som trener: Mangeårig trener i Rosenborg (seks perioder). Ledet trønderne til 14 seriemesterskap og en rekke cuptitler. I 1987 ledet han Moss til sensasjonelt seriegull. Han trente også Norges U21-landslag i to perioder. Trente det norske landslaget fra 1974 til 1977.
  • Ble tildelt en rekke hederspriser: Olavstatuetten, Sør-Trøndelag fylkes kulturpris, Kniksenprisen for årets trener, Årets Kniksen, Kniksens hederspris, Idrettgallaens hederspris og Norsk Fotballtrenerforenings hederstegn med diplom. Eggen ble i 2005 utnevnt til ridder av St. Olavs Orden.