Operasjonsleder Wenche Johnsen kan fortelle at det ikke har skjedd noe i Namdalen i natt, med unntak av en trailer som sperra E6 i halv ni-tiden i går. Politi rykket ikke ut til hendelsen.

Trøndelag

I tre-tiden i natt kjørte politiet hjem en beruset mann etter melding om ordensforstyrrelse på Shell i Stjørdal.

– Personen oppførte seg ubehagelig, forteller Johnsen.

Klokken 06:16 skriver politiet i Trøndelag på twitter at politi og ambulanse rykker ut til trafikkuhell ved Jonsvannet. En bil har kjørt ut av vegen og fører klager på vondt i ryggen. Begge airbaggene er utløst.

Været

I dag kommer temperaturene i Midtre- og Ytre Namdal til å bevege seg fra 0 til 4 minusgrader, melder Yr. I Indre Namdal vil det bli større variasjoner avhengig av hvor du befinner deg, men det vil bli vesentlig kaldere temperaturer. I Røyrvik kommer temperaturen til å strekke seg fra 9 til 13 minusgrader, 6 til 10 minusgrader i Namsskogan og 6 til 10 minusgrader i Grong.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag onsdag: Østlig eller skiftende bris. Enkelte sludd- eller snøbyger først på dagen og i kveld, ellers lettskyet oppholdsvær.

Les i NA i dag

– Årene med covid har ført til en eventyrlig utvikling av eiendommer. Det er bygd for over 100 millioner kroner i 2020-2021, fastslår daglig leder Jørn Opdahl.

Onsdag 1. februar starter innkreving av bompenger for nullutslippsbiler på Fv. 17 og Fv. 720. Samtidig øker prisene på samtlige bompengeprosjekt i Trøndelag – også på Dyrstad, Strømnes og Sprova.

Da Knut Skåle ba om fritak fra vervet som kommunestyrerepresentant i Overhalla, skjønte han at det kom til å bli vanskelig å få gjennomslag. – Begrunnelsen var veldig spesiell, innrømmer han.

Innenriks- og utenriksnyheter

Politiet og helsepersonell er på en adresse i Smalgangen på Grønland i Oslo etter meldinger om slagsmål rundt klokken 6:30 onsdag morgen.

– Det er ennå uklart hva som har skjedd, men det er mulig kniv var involvert, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand.

Det skal være flere personer i 20 eller 30-årene involvert, i følge politiet. Slagsmålet skal ha skjedd i en oppgang. Ingen skal være alvorlig skadet. Det skriver VG.

Antallet elbiler i EU økte med 76 prosent i 2021 – men utgjorde likevel mindre enn én prosent av den totale bilparken.

Innen 2035 skal alle nye biler som selges i EU være utslippsfrie, ifølge avtalen som ble inngått mellom EUs medlemsland og EU-parlamentet i fjor høst.

Dit er veien fortsatt lang – selv om antallet elbiler øker jevnt og trutt. Ved utgangen av 2021 var det 1,9 millioner elbiler i EUs medlemsland, ifølge tall fra Eurostat. Det går likevel i riktig retning, da 2021-tallet var 76 prosent høyere enn året før og ti ganger så høyt som i 2016, skriver NRK.

Ifølge australske medier forsøkte to nordmenn å innføre 82 kilo kokain i en undervanns-aksjon da de ble avslørt av en flomlykt.

– Vi er kjent med at det er to norske statsborgere som er fengslet i Australia. Ambassaden i Canberra hjelper til med konsulær bistand, opplyser pressetalsperson Ane Haavarsdatter Lunde i UD til VG.

Nå risikerer de opp til livstid i fengsel, ifølge australske medier.