Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn pusser opp når verden stenger ned. Det gir drømmetall for Moelven

Artikkelen er over 1 år gammel

Økt fokus på oppussing og vedlikehold slår positivt ut for Moelven, som leverer sitt beste tredjekvartal på 13 år.

(NT24)

NAMSOS: – Etterspørselen har vært god i tredje kvartal, både internasjonalt og her hjemme. I takt med at folk reiser mindre under korona-pandemien ser vi at de fortsetter å bruke mer penger på vedlikehold og oppussing både hjemme og på hytta. Det har ført til god aktivitet innenfor byggevarehandelen i Skandinavia, samt i den internasjonale trelastvirksomheten. Det er også gledelig at ordrereserven og aktivitetsnivået innenfor limtre-segmentet og byggmoduler er bedret, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA i en pressemelding.

Av konsernets kvartalsrapport, som ble lagt fram mandag, framgår det at Moelven omsatte for 2,7 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en økning på hyggelige 320 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2019. Driftsresultatet på 163,4 millioner kroner er 120 millioner kroner høyere enn tilsvarende kvartal i fjor – og det beste kvartalsresultatet for tredje kvartal siden 2007.

– Vi må være ærlige å si at dette er tall vi ikke ventet å se da Skandinavia og store deler av verden stengte ned i vår. Dette er et resultat vi naturlig nok er meget godt fornøyd med, sier Kristiansen.

Les også

Har funnet drømmetomta for massivtrefabrikk i Namsos

Moelven-konsernet har kommet seg godt gjennom årets ni første måneder, men korona-pandemien gjør at det er krevende å planlegge tiden framover.

– Nøkkelen for å løse dette er våre medarbeidere. De har virkelig dokumentert en imponerende omstillingsevne og fleksibilitet under pandemien. Det har vært avgjørende for at vi har klart å levere så bra som vi har gjort - og det blir også viktig framover. I tiden som kommer vil Moelven ha fullt fokus på kostnadseffektiv drift og en levedyktig og framtidsrettet konsernstruktur, sier Kristiansen.

Kommentarer til denne saken