Gå til sidens hovedinnhold

Nye koronatiltak, rekordpris og kansellert storprosjekt – her er søndagen oppsummert

Nye tiltak fra kriseledelsen

Søndag ble det bekreftet nok et tilfelle av koronasmitte i Nærøysund kommune. I ettermiddag og kveld har kommunens kriseledelse sittet i møte og kommet med flere nye tiltak.

Det innføres rødt nivå på alle skoler fram mot påskeferien. Det innebærer at fem skoler holdes stengt mandag. Ytre Namdal vgs. innfører digital undervisning den kommende uka.

Resten av tiltakene kan du lese mer om på NAs heimeside.

Skrinlegger boligprosjekt

Interessen var over all forventning for byggeprosjektet «Stokkstranda» midt i Rørvik sentrum. 16 leiligheter var solgt, to var reserverte, og spaden skulle settes i jorda i mai. Nå viser det seg derimot at det ikke går an å gjennomføre.

Man oppdaget nemlig at kostnadsbildet ble for høyt på grunn av utfordringer i grunnen. Nå må eiendomsselskapet Strandgata Rørvik AS tenke nytt om tomta.

Tomta og huset står der, og nå må vi gjøre om planene våre. Vi har fortsatt planer om å utvikle området, og skal finne en løsning som gjør at alle blir fornøyde.

Gisle Langli, styreleder i Strandgata Rørvik AS

Siste vakt

Inger Lise Haugen (66) har brettet opp ermene og er klar for sin aller siste påskevakt på Skorovas samvirkelag. I 35 år har hun ekspedert kunder på butikken hele påska igjennom.

Men nå er det straks slutt, for til sommeren pensjonerer hun seg. Det blir vemodig, men også godt, forteller 66-åringen.

Jeg hadde egentlig tenkt å holde på til jeg var 70 år, men 35 år på murgulv kjennes på føttene. Jeg begynte i grunnen å kjenne på at det er nok nå, og selv om formen i utgangspunktet er god, skal det bli godt å få gjøre akkurat hva man vil – når man vil.

Inger Lise Haugen

Prisrekord for rekkehusleilighet

Anders Stangvik Westermann (24) kjøpte rekkehusleiligheten i Fossbrenna for 750.000 kroner i juli 2019. Torsdag solgte han den – for 1.950.000. Det gir en prisvekst på 60.000 kroner i måneden.

Bak den eventyrlige prisøkninga på hele 160 prosent ligger en solid dose egeninnsats fra Westermann og samboeren Karin Olsvik (24), men også kjøp av håndverkstjenester fra fagfolk. Og prisen er selgeren meget fornøyd med.

Vi hadde aldri drømt om å få en sånn pris for boligen! Vi var egentlig kjempefornøyd med prisantydning, og skjønte ingenting da budrunden pågikk.

Anders Stangvik Westermann

Startet verksted for ungdom

Lokalene til den gamle nærbutikken på Skogmo har nå blitt mekkegarasje og samlingsplass for unge – og litt eldre – med bensin i blodet.

Med støtte fra Overhalla kommune har de nå investert i mye nytt utstyr, og åpnet denne uka tilbudet som er laget for dem som kanskje ikke har så mange andre fritidstilbud.

Vi vet jo at det er mange ungdommer som ikke interesserer seg for musikk og fotball, men som heller vil skru på en bil eller noe annet med motor.

Bent Ove Ulekleiv, medlem av US Car Club Namsos og ildsjel

Kommentarer til denne saken