Gå til sidens hovedinnhold

Nye planer for «gulltomta», koronasmitte i Namsos og travle dager i byggebransjen – her er lørdagen oppsummert i NA

Planlegger nytt leilighetsprosjekt på «gulltomta»

Sju år etter at eierne startet reguleringsarbeidet for området – en gang omtalt som «gulltomta» i Namsos – står fortsatt bygningsmassen fra 60-tallet.

Realiseringa av ny bygningsmasse i Geilin har latt vente på seg, men nå planlegger eierne hva de skal bruke tomta til.

Vi er i gang med planlegging av et prosjekt i hovedsak basert på leiligheter. Dette forventer vi å kunne presentere nærmere i løpet av vinteren.

Thor Ekhorn, styreleder i Geilin AS

Smitte på institusjon

Lørdag ble det kjent at en person som jobber ved Namsos helsehus har fått påvist koronasmitte. Som en følge av dette er institusjonen nå stengt for besøkende.

Det jobbes nå med smittesporing og testing av nærkontakter, og kommunen opplyser at de har satt inn tilstrekkelige ressurser for å håndtere situasjonen på en god måte.

Det jobbes godt med smittesporing og testing. Vi har ikke bekreftede tilfeller blant beboerne, men vi tar det på høyeste alvor og gjennomfører testing i henhold til retningslinjer fra Folkehelseinstituttet.

Gørhill Skogseth Andreassen, kommunalsjef for helse og velferd i Namsos kommune

Gode dager i byggebransjen

Mens mange har opplevd å bli hardt rammet av koronapandemien det siste knappe året, er det også noen som har travle dager. For Totalbygg har det vært så stor pågang at de har måttet si nei til flere oppdrag.

Slawomir Pakula (59) fra Polen er av dem som jobber i firmaet, og han er glad for å kunne gå på arbeid hver dag.

Her er det et godt miljø og gode arbeidsforhold, så det går fint. Dette er en spesiell periode og jeg vil heller jobbe i stedet for å sitte hjemme.

Slawomir Pakula

Skirenn med stor S

Lørdag fikk barn og unge i Grong endelig lov til å konkurrere i skiløypa igjen. Selv om det bare var et klubbrenn, var rammene de samme som om det hadde vært et stort arrangement.

Egentlig skulle det vært kretsrenn denne dagen, men når det ikke gikk, er arrangørene glad for at de kunne gi et tilbud til de unge løperne likevel.

Mange trener jo mye hele høsten og vinteren, og da er det jo synd om de ikke skal få gå skirenn. Jeg tror de synes det er motiverende.

Jorunn Lilleslett, rennleder

Hest som hobby og terapi

Hesteinteressen har vært der siden de var små. Nå tilbringer både Tina Elisabeth Bekkavik (20) og Thara Marie Lyngvær (13) mye tid sammen med dyra – enten i stallen eller på hesteryggen.

Begge er sikker på at hesteinteressen gjør dem godt, på så mange vis.

Har du problemer med ett eller annet, om det er på skole, jobb eller i familien, så er det befriende å komme hit til stallen. Da er alt det andre glemt.

Tina Elisabeth Bekkavik

Kommentarer til denne saken