Gå til sidens hovedinnhold

Nye smittetiltak fra midnatt: Antallet som kan delta i begravelser økes fra 50 til 100

Fra og med tirsdag endres kravene til fastmonterte seter, noe som framover åpner for større arrangement i flere lokaler.

NAMDALEN: Til nå har regelen vært at det kan være ti personer innendørs ved arrangementer, men likevel 200 personer hvis alle sitter i fastmonterte seter.

Det gjør regjeringa nå endringer på. Kravet om fastmonterte plasser erstattes med krav om faste, tilviste sitteplasser, noe som innebærer at publikum kan sitte på stol, benk eller lignende, eller på en fast plass på gulvet under hele arrangementet.

Fra 200 til 100

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet er samtidig tydelige på at å tillate 200 personer innendørs også ved faste tilviste sitteplasser innebærer en for stor lemping i dagens ustabile smittesituasjon.

Det er derfor nødvendig å begrense maksimalt antall personer som kan være til stede på innendørs arrangement til 100 personer.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger på at kravet om fastmonterte seter er komplisert. Vi forenkler derfor regelverket slik at det skal bli enklere å ivareta smittevernet på arrangementer. Jeg er veldig glad for at dette fører til at flere kan samles på gudstjenester rundt om i landet, og at vi øker antallet som kan delta i begravelser fra 50 til 100 personer. Begravelser og bisettelser er spesielt viktige fordi de ikke kan utsettes, og er fundamentet for sorgbearbeiding. Derfor tror jeg denne endringen er viktig for mange, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Nye smittetiltak fra midnatt: Regjeringen gir lettelser for barn, unge og studenter

Innstramming for noen

Endringen innebærer en innstramming for enkelte aktører, som i dag kan ha inntil 200 personer i fastmonterte seter i for eksempel teateret. Mens endringen er en lettelse for aktører i andre type lokaler, som for eksempel bygdehus, klubbhus og konsertscener.

Utendørs opprettholdes dagens åpning for 200 personer, men det kan være 600 personer utendørs dersom det er tre kohorter á 200 personer, hvor alle sitter på faste tilviste plasser og det er to meter avstand mellom de ulike kohortene.

Regjeringa påpeker at arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, bør utsettes eller avlyses.

Les også

Nye smittetiltak fra midnatt: Regjeringen gir lettelser for barn, unge og studenter

Full skjenkestopp klokken 22: – Tullete og lite gjennomtenkt

Kommentarer til denne saken