Gå til sidens hovedinnhold

Nye smittetiltak fra midnatt: Regjeringa gir lettelser for barn, unge og studenter

Regjeringa viderefører i hovedsak de nasjonale smitteverntiltakene, men innfører enkelte lettelser for barn, unge og studenter fra tirsdag 23. februar.

NAMDALEN: – Vi ser at de nasjonale tiltakene har hatt effekt, og stadig flere beskyttes gjennom vaksine. Det går den rette vegen, sa statsminister Erna Solberg (H) fredag.

– Samtidig er smittesituasjonen fortsatt ustabil. Vi viderefører derfor i hovedsak de nasjonale tiltakene som skal begrense smittespredningen. Men vi gjør enkelte lettelser, og særlig for barn, unge og studenter. Samtidig gjør vi også noen innstramminger for at smittesituasjonen ikke skal komme ut av kontroll.

De nye tiltakene gjelder fra og med midnatt, natt til 23. februar.

Nye smittetiltak fra midnatt: Antallet som kan delta i begravelser økes fra 50 til 100

Da kan barn og unge under 20 år trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. Det åpnes også opp for idrettsarrangementer og konkurranser for barn og unge som samler deltakere fra samme kommune.

For studentenes del, åpnes det nå opp for at de kan være mer fysisk til stede ved undervisningen på universiteter, høyskoler og fagskoler med forsterkede smitteverntiltak.

Regjeringas beslutninger bygger på råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, og de vil gjøre en ny vurdering av tiltakene i midten av mars.

Her kan du lese hele fredagens pressemelding fra regjeringa.

Full skjenkestopp klokken 22: – Tullete og lite gjennomtenkt

Antallet som kan delta i begravelser økes fra 50 til 100

Kommentarer til denne saken