Om frivilligsentraler og frekkhet

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ordfører og senterpartist Per Olav Tyldum retter baker for smed når han beskylder Høyre for å være frekk om frivilligsentraler.

Det var et innlegg i flere trønderske medier fra Settenøy i FrP som foranlediget innlegget fra stortingskollega Tage Pettersen og meg.

Settenøy fremsetter flere feilaktige påstander om at regjeringen skal ha foreslått omlegging av finansieringen av frivilligsentralene i statsbudsjettet for 2021 og angriper på det grunnlaget regjeringen for å motarbeide frivilligheten.

Faktum i saken må ha gått både Settenøy og Tyldum hus forbi.

Som ordfører Tyldum er godt kjent med, har vi i Høyres stortingsgruppe jobbet intenst med å beholde dagens finansieringsmodell av frivilligsentralene, etter at en prosess med omlegging til finansiering basert på innbyggertall var på trappene.

I det arbeidet har vi hatt et godt samarbeid både med enkeltkommuner som Overhalla, Frivillighet Norge og ikke minst med frivilligsentralenes mor, tidligere statsråd og stortingsrepresentant Wenche Frogn Sellæg fra Overhalla.

Felles for oss i Høyre som har jobbet med denne saken, er den store betydningen frivilligheten har i våre hjemfylker.

Vi har lyttet til de mange gode innspillene, og revidert nasjonalbudsjett i mai i år avklarte regjeringen fremtida til frivilligsentralene gjennom beslutningen om å videreføre den finansieringsmodellen det er så gode erfaringer med. Regjeringen fulgte opp dette i statsbudsjettet for 2021.

Per Olav Tyldum kan like det eller ikke. Jeg velger å glede meg over et gjennomslag for distrikts-Høyre i en viktig sak for mange lokalsamfunn.

Nå håper jeg det med gode pådrivere i lokalpolitikken på laget, vil lykkes å utvide dette flotte tilbudet, få etablert enda flere frivilligsentraler og at kommunene vil forplikte seg til å være med på finansieringen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken