(Nidaros)

Torsdag 9. desember ble det første tilfellet av omikron påvist i Trondheim, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Ett omikron-tilfelle er sikkert påvist, og tre tilfeller er meldt som sannsynlig omikron uten at dette er sikkert påvist enda. Det jobbes utover kvelden med å avklare situasjonen, skriver kommunen i pressemeldingen.

Viruset er påvist på laboratoriet ved St. Olavs Hospital.

– Ett av tilfellene ble påvist på PCR onsdag 8. desember og er nytt for oss. Analysene for omikron ble klare torsdag 9. desember. De andre var kjent for oss fra før som personer som var nærkontakter til kjent omikronsmittet, sier fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell i pressemeldingen.

Alle de smittede er menn og i 20-50-årene.

Også i Malvik

Klokken 19.06 kommer det pressemelding fra Malvik kommune om at det også er påvist omikron-smitte hos en person i kommunen. Smittesporing er gjennomført, og den smittede er satt i isolasjon.

Ifølge pressemeldingen har personen mildt sykdomsforløp og er satt i isolasjon. To husstandsmedlemmer har testet positivt på koronavirus, og forventes å teste positivt på omikron-varianten, skriver Malvik kommune i pressemeldingen og melder at smitten kan spores til Oslo.

- Vi følger situasjonen nøye, og har god kapasitet både på testing og sporing, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.

Flere bekreftede tilfeller i Norge

I tall fra Folkehelseinstituttet før tilfellet i Malvik ble kjent, var det 43 bekreftede omikrontilfeller i Norge, skriver Dagbladet.

Tallene viste da at det var 247 sannsynlige tilfeller med omikron-smitte. Den er en økning fra onsdagens tall, som var 182.

Flest tilfeller er bekreftet i Oslo (20) og Viken (13). Det er også bekreftet tilfeller i Vestland (7), Trøndelag (1) og Rogaland (1), mens ett tilfeller er ukjent, skriver FHI, gjengitt av NTB.