Hvis man ser etter på bruk at non-verbal kommunikasjon med tydelige blikk og himling med øyne, samt opplesing av manus i en monoton tone lurer jeg på om representantene fra Ap er klar over hvordan de opptrer utad. For slik har det sett ut for oss utenifra siste halve året. Jeg forventer at representantene i et kommunestyre sier sine egne meninger, kan opptre på en ordentlig måte og ikke minst være så pass forberedt til sine innlegg at de ikke trenger stikke nesa si ned i papir. Reis dere opp på talestolen, og gi meg et inntrykk at dere iallfall er en smule interessert i det dere snakker om.

Det er så tydelig for meg som ser på at alt er avgjort og bestemt på forhånd. Innlegg i debatten legges frem med en slik ordlyd at saken allerede er avgjort. Det partiet med flertall i kommunestyret turer frem med sine bestemmelser, det gjøres på en slik arrogant måte at vi som ser og hører på føler at representanter fra andre partier ikke eksisterer. Man hører at enkelte stiller på lister til valg som listefyll. Lurer på om Ap mener representantene fra Optimum, SV og Sp er romfyll som ikke trenger å behandles med respekt eller lyttes til.

Så er det bruk av ordet VI som jeg trur noen ikke har lest forklaringa i ordboken til. Når jeg søker dette opp finner jeg «betydning og bruk av ordet vi: brukt personlig når man omtaler en gruppe (to eller flere) individer som man selv er en del av». Beklager, men bruken av ordet VI i denne kommunen er ingen vits i lenger. Hvordan i all verden kan ordføreren tro at innbyggerne i denne kommunen kan noen gang oppleve en følelse av VI med alle de kamper og utfordringer det medfører ved å ønske og bo sør for Namsskogan sentrum? Er det noe Aps representanter i nåværende kommunestyreperiode virkelig har klart, så er det å sette fyr på bygdestriden i kommunen.

Gratulerer, det kan dere legge til i seiersrekka deres i tillegg til nedleggelse av barnehagen på Trones og nedleggelse av bassenget på Namsskogan. Nei vent! Der la dere jo først ned, for så å bestemme at basseng skal vi ha allikevel... Målet for meg virker som å sørge for at alle mulige fasiliteter en innbygger i Namsskogan trenger, skal ligge i «den gyldne sirkel» – altså i en omkrets på max 1 km fra sentrum på Namsskogan.

Kjære dere som jeg kjenner og vurderer å flytte til Namsskogan: Revurder! I alle fall gjennomgå sjekklista for om dere er innafor eller ikke. Helst må dere bosette dere på sentrum i Namsskogan (vi har ikke boliger, men telt kan oppdrives). Her er det basseng, skole og barnehage. Veldig viktig å ønske gåavstand til det meste. Og er dere medlem av Arbeiderpartiet er det alltids et pluss, da kommer dere på godsiden til de som regjerer i kommunen.

Jeg er født og oppvokst i kommunen, flyttet hjem etter endt utdannelse og holder liv i en av de få sauebrukene som er igjen i kommunen. Jeg og min mann har et ønske om å gi våre barn den samme oppveksten som vi selv hadde i denne kommunen. Men vi må kjempe og kjempe… Beholde barnehagen vår, så kjempe om Trones skole, så kjempe for barnehagen igjen… Samtidig som mange rundt oss flytter for de orker ikke at alt er så ustabilt… Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så skuffa over kommunen min, at ønske mitt om å la barna mine vokse opp her snus til et ønske om å gi de andre muligheter. Ønske om å bo et sted der man føler et fellesskap og man drar lasset i lag er forsvunnet…

Nå tok dere barnehagen vår, neste høst ryker nok en barnehage til… INGEN av dere 8 som rakk opp hånda og la ned barnehagen blir personlig rammet av dette. Så, tata! Alt av betydning er samlet i «den gyldne sirkel» før denne kommunestyreperioden er over.

At ordfører avslutter med å snakke om VI er for meg et hån til alle som rammes. Kutt ut med tullpraten, drit i å si noe som helst. Jeg blir bare flau av å høre på at du ennå innbiller deg at innbyggerne i denne kommunen skal føle et VI. Og spar deg for uttrykk i avisa som «tøft og vondt»… For å toppe det hele er du «sår i hjertet»! Du kunne like gjerne spytta oss rett i ansiktet, det er respektløst med slike uttalelser. Du trenger ikke si noe! Ta deg heller turen til Trones og møt de som det tøffe og vonde går utover! Forklar barna i barnehagen vår at til høsten får dere ikke være her lenger. Kom og snakk med nyinnflyttede familier som trodde de flyttet til et sted med barnehage.

Da først kan jeg muligens få et snev av respekt for deg og ditt parti igjen, for nå føler jeg bare avsky for måten dere opptrer.