Fordi det er ikke annet en skammelig og si noe sånt, budsjett sprell og økonomisk udugelighet er noe denne kommunen har lang historie med og kommunen er nærmest profesjonelle på området.

De fleste av oss husker «budsjettsprellet i 2014-2015». Da måtte blant annet Sykeheimen på Otterøya bøte med livet og Otterøy Skoles ungdomstrinn hang i en tynn trå. Nå er det stille før stormen igjen.

Knut Storeide har informert om at «ostehøvelen» må fram for og finne rom i budsjettet for oppgradering/sammenslåing av HUS og NUS i Namsos.

Nå skal ikke jeg si at dette direkte betyr at mindre skoler i kommunen vil «ofres» eller ned prioriteres: Jeg vet heller ikke hva kommunen skal gjøre for å spare de pengene, men jeg sier dette med engang for å være føre var.

Det er ikke snakk om at noe av skoletilbudet skal sentraliseres, om det gjelder Bangsund, Otterøya, Statland eller Namdalseid. Det er ikke lokalbefolkningas feil at Holstad og Tommelstad bare måtte ha ny barnehage, eller at Nexans bygget bare måtte saneres. Det er bare et problem, verken barnehagen eller Nexans tomta vil gjøre noe nytte, hvorfor? Fordi innbyggertallet synker.

Det er overhodet ikke rart eller sjokkerende, Namsos kommune har selv gjort byen og kommunen mindre attraktiv til sysselsetting og utvikling. Ved og aktivt nedprioriter og ikke engasjere seg i næringslivet innad i kommunen har de valg bort suksess historien til blant annet Nærøysund. Det er ingen som vil bo i en kommune, der de ikke kan sysselsettes.

Vis vi skal unngå en krise på sammenlikning med 2014/2015 må vi stillekrav. Skal vi virkelig valg etter valg støtte politikere og parti som aktivt velger og ikke utvikle byen og kommunen?

Hvis ostehøvelen likevel skal fram og tar et par skoletrinn og lokalskoler med seg skal i hvert fall ikke jeg sitte stille i båten. Nå må befolkninga våkne opp, er det vits og ta slike kamper vært 10 år? Eller skal vi få en ny politikk og en ny giv inn i rekkene på samfunnshuset.