Gå til sidens hovedinnhold

Patrioter trapper opp engasjementet, studenter anklages for juks og gård til salgs for nesten 12 mill.: Her er ukas siste dag oppsummert

Namsos-patriotene Hans Kjetil Andreassen, Lasse Due Brattås og Amund Lein har alle høydeskrekk, men trapper opp engasjementet for å gi byen en ny attraksjon.

Nå lanserer de ideen om Namsostrappa, som skal gå fra Fredriksbergparken og opp til toppen av byfjellet Klompen. De har allerede gjennomført en forstudie, og Namdal næringsforening har fått innvilget 250.000 kroner fra Namsos kommune i prosjektmidler.

Vi er spent på hva byens innbyggere mener om prosjektet. Derfor har vi fått JonArk til å lage en animasjon om hvordan det hele kan bli. Vi håper folk ser videoen og gir oss tommel opp eller ned.

Lasse Due Brattås

Skolen hevder at studentene samarbeidet under eksamen og kaller dette juks. Selv hevder studentene at samarbeidet foregikk i forkant av eksamen.

Vi samarbeidet mye før eksamen, derfor gir det mening at mange av svarene var like.

Student på Nord universitet

Flere av studentene skal ha tatt med disse notatene på møtet med skolen, for å prøve å forklare hvorfor besvarelsene liknet så mye på hverandre. Nord universitet sier til NA at vedtakene ble formidlet til de aktuelle studentene i starten av forrige uke, og vedtakene er dermed ikke rettskraftige ennå.

Helbostad gård på Høylandet er lagt ut på markedet med en prisantydning på 11,8 millioner kroner. Med store ressurser og muligheter for blant annet kennel- og skogdrift, samt jakt – har landbruksmegler Lasse Sørli allerede mottatt flere seriøse henvendelser fra eventuelle kjøpere.

Vi har allerede hatt en 20-talls nedlastinger av prospekt. Ikke alle er potensielle kjøpere, men det viser at det er interesse for det. Tommelfingerregelen er at 98 prosent er drømmere og 2 prosent prosent er kjøpere.

Lasse Sørli

På slike eiendommer forteller Sørli at det ikke er uvanlig at de bruker 6-8 måneder på å få selge. Han tror likevel salget av Helbostad kommer til å gå betraktelig fortere.

Han har hoppet siden han var seks år gammel, men for to år siden begynte Isak Skorstad Mortensen å lengte etter nye utfordringer. I helga fikk 16-åringen fra Namsos målt krefter mot kombinerteliten under norgescupen for første gang.

Det gikk litt både og, men det var artig å konkurrere mot denne gjengen og se hvordan jeg selv ligger an.

Isak Skorstad Mortensen

Kommentarer til denne saken