KVELIA: – I fjor hadde vi 5.200 betalende publikummere, og vi satser på at forventningene til 2023-utgaven er så store at vi fyller opp publikumsplassene også i år.

Der sier daglig leder for Pe-Torsa Vel, Mona Aagård, om 2023-utgaven av friluftsteateret i Kvelia. Hun leder arbeidet med å fylle Oppgår’n av publikummere.

Nå er det klart at 2023-utgaven av Pe-Torsa har premiere torsdag 24. august – og derfra følger vanlig prosedyre med forestilling fredag kveld, to forestillinger lørdag og avslutning søndag.

– Det er mange som starter årets Pe-Torsa med en liten kjøretur til Kvelia for å kjøpe eller hente bestilte billetter, og det blir det anledning til denne gang, sier Aagård, som også nevner at billetter kan skaffes digitalt.

Her kan du se bilder og lese om 2022-utgaven av Pe-Torsa:

Galskapen i Kvelia burde vært på blå resept

Rekordresultat

Pe-Torsa-gjengen kan også vise til et rekordsterkt resultat for regnskapet i 2022.

– I slutten av mars har styret innkalt til årsmøte, hvor det kan legges fram et solid regnskap for 2022, da Pe-Torsa fikk et rekordresultat på cirka 500.000 kroner i overskudd, heter det fra Pe-Torsa Vel.

– Det var stor usikkerhet til fjorårets utgave, som var den første etter pandemien. Ville publikum møte opp? Ville dugnadsånden til Pe-Torsa holde seg? Spørsmålene var mange – og det ble jobbet godt på mange plan for å arrangere 2022-utgaven, sier styreleder Arve Løberg.

– Jeg opplever en glød og entusiasme og mange unge folk som bidrar i tillegg til de som har vært med i alle år. Det lover godt for årets utgave, fortsetter han.

Nytt styre

Pe-Torsa Vel har også fått nytt styre, som ble valgt på ekstraordinært årsmøte før jul.

Styret består nå av:

  • Arve Løberg, styreleder
  • Ole Kristian Hasfjord, styremedlem
  • Edel Holand, styremedlem
  • Rebekka Vilu Rhoden, styremedlem,
  • Nina Devik, styremedlem
  • Jørn Ove Totland (varamedlem).