(Trønder-Avisa)

Per Sandberg er en eventyrlysten mann som «ikke vil ha noe ugjort når han dør», som han selv uttrykket det: Nå realiserer han guttedrømmen han alltid har hatt, å bli guide på Route 66 i USA.

– Route 66 i USA har alltid vært en guttedrøm for meg. Jeg er en frihetselsker. Å ville oppleve maksimal frihet, gjenspeiler meg som person, sier Per Sandberg (60) i en pressemelding fra selskapet Route66usa.info AS, som arrangerer turen.

Det var VG som omtalte Sandbergs sommerjobbplaner først.

Den ultimate frihetsfølelsen

Sandberg hender han alltid har forbundet den gamle historiske veien i Amerika med nettopp den ultimate frihetsfølelsen.

Alle partene i busskonflikten møter hos Riksmekleren onsdag

– Luft i håret, det å suse avgårde. Jeg har drømt om dette siden jeg var liten gutt. Men har ikke hatt tid, før nå, sier Per Sandberg (60) fra Levanger, som er mest kjent som Frps fiskeriminister i tre år i Erna Solbergs regjering, og som nå driver Grand Bar i Halden sammen med kjæreste og samboer Bahareh Letnes (30), fra Skogn.

Vil ha med Siv Jensen

– Alle gutter drømmer vel om å sitte overskrevs på en Harley, eller i en åpen cabriolet og kjøre over 400 mil. Krysse hele kontinentet på to hjul. Se det ekte Amerika. Dette er Bucket List tur nummer én. Jeg skal kjøre i september 2021 og inviterer alle venner til å realisere sin drøm.

I pressemeldingen avslører Sandberg hvem han har lyst til å ha med seg på tur.

– Utfordringen blir å fylle sentrum med innhold

– Tja. Siv Jensen for eksempel. Hun kunne hatt godt av en slik tur. Få inspirasjon, få nye ideer. Jeg kunne egentlig tenkt meg å ha med masse kvinner på turen. Ikke misforstå. Jeg skal jo ha med min kjære Bahareh. Dette vil bli det største hun har opplevd! Både jeg og hun elsker å bryte barrierer. Hun flykta for livet fra der hun vokste opp. Tenk da å få oppleve friheten i USA. Jeg elsker å se henne bryte nye barrierer. Korona-tiden har vist oss hvor ille det kan gå når menneskets frihet blir innskrenket. Hvor usosiale og deprimerte vi kan bli. Mennesker trenger frihet. Jeg har alltid kjempet for det. Ingen mennesker blir lykkelige av påbud, restriksjoner, skatter og avgifter. Nå har jeg endelig tid til å oppleve frihetsfølelsen selv.

– Også jentedrømmen!

– Dette er jo også jentedrømmen, ikke bare guttedrømmen. Å oppleve en slik frihetsfølelse har jeg alltid drømt om, sier Bahareh Letnes (30) og ber Per ta plass på baksetet.

Verdaling kan bli årets unge bonde

– Vi gleder oss til arrangere turen for Per og Bahareh og deres venner. De vil med sin entusiasme og eventyrlyst og gode humør sette sitt preg på turen. De vil egne seg utmerket som ekstra reiseledere på turen for sine venner fra Halden og resten av Norge på Harley-Davidson gjennom ni stater, tre tidssoner og i nesten 4.500 kilometer gjennom hele USA. Vi er glade og stolte over at de valgte oss for å tilrettelegge turen for dem, sier Arve Stallvik, grunnlegger og eier.