LIERNE: – Hovedredningssentralen meldte om aksjonen inn til politiet like før klokka 13.00. Det dreier seg om en person i fjellet i området Lierne som har brukket foten og som ikke kommer seg ned fra fjellet uten hjelp, sa operasjonsleder Bjørnar Gåsvik i Trøndelag politidistrikt til NA.

Igangsatt leteaksjon

Det var like etter klokka 13.00 torsdag at politiet meldte om hendelsen. Operasjonsleder Gåsvik opplyste at Hovedredningssentralen har rykket ut til vedkommende med helikopter.

– Hovedredningssentralen er på tur i redningshelikopter. De har vært i kontakt med mannen gjennom en Garmin-enhet med GPS, så vi vet ganske nøyaktig hvor personen befinner seg, sa Gåsvik, som la til at politiet tok del i redningsaksjonen.

– Vi har koblet på en innsatsleder fra politiet. Det vil også bli varslet noen frivillige, fordi det kan hende at personen må hentes ut av fjellet med ATV, sier Gåsvik.

Flydd til Levanger

Senere på ettermiddagen opplyser operasjonsleder Gunnar Brandmo at redningsaksjonen har blitt avsluttet.

– Mannen ble hentet utav SAR Queen og er flydd til Sykehuset Levanger, sier han til NA.

– Det som var usikkert var om SAR Queen hadde god nok sikt, så det ble sendt bakkemannskap i tillegg. Men redningshelikopteret klarte å ta seg fram.

NA oppdaterer saken