Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Har sett overvåkningsvideo som tyder på at Amanuel har falt på sjøen og omkommet

Politiet har gjort omfattende operative søk etter savnede på land og i sjøen i Rørvik. Saken er etterforsket bredt opp mot flere mulige hypoteser, med formål om å avdekke hva som har skjedd savnede.

RØRVIK: Tirsdag 8. september mottok politiet i Trøndelag melding om at Amanuel Tewelde Tela var savnet.

Siste kjente observasjon av savnede var natt til lørdag 5. september ved utestedet Rederiet Pub og Bar i Rørvik. På bakgrunn av opplysningene i saken ble overvåkningsmaterialet fra havneområdet i Rørvik forbedret i kvalitet, og gjennomgått på nytt.

Den forbedrede overvåkningsvideoen viser det politiet mener er en mannsperson som faller over kaikanten ved havna i Rørvik cirka klokka 00.30 natt til lørdag 5. september. Det fremstår som at personen ikke kom opp fra vannet igjen.

På grunn av filmens kvalitet er det ikke mulig å identifisere hvem denne personen er.

Politiet har ikke mottatt informasjon om at andre personer er savnet i området på det aktuelle tidspunktet, og vi mener derfor at personen som skal ha falt i vannet mest sannsynlig er savnede. Det er ikke avdekket livstegn fra savnede etter dette tidspunktet, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet antar derfor at savnede er død. Det understrekes at politiet ikke har gjort funn av død person, og vi kan derfor ikke med sikkerhet konkludere med at den savnede er omkommet.

I lys av sakens øvrige opplysninger er dette imidlertid det klart mest sannsynlige utfallet.

– Det har ikke framkommet opplysninger som gir grunn til å tro at savnede er utsatt for en straffbar handling Saken vil derfor avsluttes hos politiet, men den savnede vil fortsatt ha status som savnet, sier påtaleansvarlig Kjersti Brandtsegg Moe i Trøndelag politidistrikt, som også vil takke alle som har deltatt i leteaksjonen etter Tela.

Savnedes pårørende er informert om utfallet av saken og ivaretas av kommunalt kriseteam.

Kommentarer til denne saken