Gå til sidens hovedinnhold

Politiet har startet avhør av den siktede etter Lademoen-dødsfallet

- Politiet påbegynte mandag ettermiddag avhør av siktede, og det ligger an til å kunne fortsette senere denne uka, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i Trøndelag politidistrikt.

(Nidaros)

Politiet fikk lørdag morgen 15. mai melding om en død person på en privat adresse på Lademoen.

En mann i 50-årene som befant seg i leiligheten er siktet for drap og er varetektsfengslet i fire uker, skriver politiet i en pressemelding.

- Politiet påbegynte tirsdag ettermiddag avhør av siktede, og det ligger an til å kunne fortsette senere denne uka, sier Hans Vang, påtaleansvarlig i Trøndelag politidistrikt.

Løslatt etter avhør

En annen mann ble pågrepet mandag siktet for uriktig forklaring i saken, men ble senere samme dag løslatt, ifølge politiet.

- Mannen oppholdt seg i leiligheten fredag kveld. Hans opprinnelige forklaring om hvor han dro etterpå samsvarte ikke med øvrige opplysninger vi har i saken. Han ble løslatt etter avhør. Det er ingen holdepunkter for at han har noe med drapshandlingen å gjøre, sier påtaleansvarlig Hans Vang i Trøndelag politidistrikt.

Politiet har siden lørdag morgen brukt store ressurser på å etterforske saken, og dette arbeidet fortsetter, skriver politiet i pressemeldingen.

Kan ha hatt en relasjon

Hans Vang, politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, forteller at han ikke ønsker å gå inn på hva den siktede har forklart i avhør.

- I en så alvorlig sak vil det bli omfattende avhør, så det er for tidlig å si noe om hva han har forklart. I avhør er man ute etter info som er kontrollerbar, og for å kunne kontrollere det i fred og ro så kan vi ikke si noe om innholdet i forklaringen enda, sier Vang.

- Har den siktede en relasjon til avdøde?

- Det kan se ut som at de visste om hverandre, men at de ikke hadde en relasjon til hverandre ut over det. De var ikke nære venner, sier Vang.

- Var disse to alene da ugjerningen skjedde?

- Det er noe vi prøver å kartlegge gjennom etterforskningen. Vi har en tydelig oppfattelse av det, men før vi har konkludert vil jeg ikke gå ut med det, sier Vang.

Sparsomme med informasjon

Politiadvokaten vil verken si noe om det kan ha vært flere involvert i hendelsen, begrunnelsen for siktelsen, dødsårsaken, funn fra foreløpig obduksjonsrapport eller mulig motiv.

- Det er mye informasjon det er for tidlig å gå ut med. Vi må ta høyde for at det kan være andre som skal forklare seg, og da vil vi ikke påvirke etterforskningen, sier Vang.

Les også

Da politiet ringte på døren om drapet, var Ingun allerede i sjokk: – Tårene bare rant. Jeg var ødelagt.

Les også

Familien bruker sikkerhetslenke til døra: – Jeg har vært redd siden jeg flyttet hit

Kommentarer til denne saken