Det tar ikke lang tid før operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Guro Berger har bladd gjennom politiloggen fra natta.

– Det har vært stille, og egentlig i hele Namdalen. I Nærøysund var det kontroll av et kjøretøy. Patruljen ønsket å kontrollere en bil, men det var ikke noe spesielt å reagere på i det tilfellet, forteller Berger.

Trøndelag

– Det har vært en stille natt over hele fjøla, sier Berger.

Twitterkontoen til politiet i Trøndelag har ikke kommet med noen oppdateringer i løpet av natten. Klokken 19:06 onsdag kveld skrev de at UP hadde hatt fartskontroll i 30-sone langs Ransheimsvegen, og fire førere ble gitt forenklet forelegg.

Klokken 06:47 skriver politiet at de har fått inn melding om en bil som har krasjet med buss ved 3T- Rosten. Det skal ikke være snakk om personskade. Trafikken går så vidt forbi, og politiet er på veg til stedet.

Været

I områdene rundt Namsos og Kolvereid vil dagens temperatur strekke seg fra 1 varmegrad til 4 minusgrader. I Indre Namdal kan man derimot forvente at det blir et par ekstra kuldegrader.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag torsdag: Vest og nordvest frisk bris på kysten, periodevis liten kuling, i kveld dreiende til sørøst frisk bris. Sludd- og snøbyger, flest i ytre strøk. Fra i ettermiddag avtagende bygeaktivitet i sør.

Les i NA i dag

– Det går med mye penger i bleier og andre barneprodukter, som har steget helt voldsomt i pris, sier hun og viser fram kassalappen fra butikkhandlinga på første dagen av den varslede prisøkninga.

Lokalbefolkningen og arbeidsgiverne ønsket å hedre Basem Mazaal Alghajar for sin innsats da han hoppet etter da Bjarne Torgersen falt sjøen forrige fredag.

– Vi fortsetter å kalle det årets folkefest i Namdalen. Det skal være en folkelig festival, og alle mellom 18 og 118 år skal kunne være her uten at de må gå fordi det er en artist de ikke klarer å høre på. Alt skal være veldig bra, sier Bård Jørgen «Bosse» Iversen i Namsosfestivalen.

Innenriks- og utenriksnyheter

Den første meningsmålinga i lokalvalgåret 2023 for en måned siden, viste at de to regjeringspartiene gjorde det vesentlig bedre når folk svarer på hva de skal stemme i kommunevalget enn hva de ville stemt i stortingsvalg.

Nå er Norstats tall for februar her. Arbeidarpartiet og Senterpartiet har fremdeles bedre tall i kommunene enn i rikspolitikken.

– For dårlige tall, sier partisekretær i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng.

Ap og Sp sin samla tilbakegang fra januar er på 3,2 prosentpoeng når folk blir spurt om kommunevalget. Det skriver NRK.

En 43 år gammel mann dømt for å ha skutt og drept en politibetjent i den amerikanske byen Dallas for 16 år siden, er henrettet i delstaten Texas. Wesley Ruiz ble henrettet med en giftsprøyte onsdag kveld, lokal tid, med den drepte politibetjenten Mark Nix sin familie til stede.

– Jeg ønsker å beklage til Mark og Nix-familien for å ha tatt ham fra dere. Jeg håper dette gir dere sjelero, sa Ruiz i det henrettelsen skulle finne sted.

Under rettssaken sa Ruiz at han hadde fryktet for livet sitt og handlet i selvforsvar, men juryen ga ham likevel dødsstraff, skriver VG.

Om noen år kan en helt ny type influensavaksine bli brukt mot sesonginfluensa eller fremtidige pandemier. Vaksinen er utviklet i Norge.

Seniorforsker Gunnveig Grødeland og stipendiat Elias Tjärnhage ved Universitetet i Oslo har testet ut en ny type influensavaksine på mus, skriver Aftenposten.

Vaksinen er basert på virusets protein og DNA. Resultatene er lovende, ifølge forskerne ved Institutt for klinisk medisin. Ifølge Grødeland kan vaksinen potensielt kunne brukes mot sesonginfluensa eller mot en fremtidig influensapandemi, skriver TV 2.