NAMDALEN: Fire personer kom seg ut uskadd etter at det begynte å brenne i en bolig på Skage i Overhalla torsdag kveld.

– Det var kraftig røykutvikling i boligen da brannvesenet ankom stedet. Røyken var i hele huset. Men det var ingen synlige flammer, forteller innsatsleder for brann, Ole Einar Børstad.

Operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt kan fortelle at det fredag morgen er brannvakt på stedet. De har så langt ikke kontroll på skadeomfanget.

– Det er ubeboelig. Når det blir kaldt skal politiet prøve å finne brannårsaken, sier Engen.

Klokka 23:18 ble et rådyr påkjørt i Bindal. Viltnemda ble varslet.

Klokka 00:40 i Nærøy ble et annet rådyr påkjørt, og viltnemda har tatt over.

Det er ikke meldt om personskade i noen av tilfellene.

Trøndelag

– Vi har hatt litt å gjøre, men natta har ikke vært veldig travel. Jeg tror det nærmer seg helg, sier operasjonslederen.

Politi og brann rykket ut til et overnattingssted på Sandmoen etter melding klokka 23:08 om bråk og krangling. Det gikk også en brannalarm på stedet. Det var ingen brann, men alle boende sto på utsiden. Uoversiktlig hva som har skjedd og politiet jobber på stedet.

Det har vært krangel mellom flere personer. Det er begått skadeverk ved at en rute er knust. En person har selv tatt seg til legevakten, skriver politiet på X i en oppdatering klokka 00:05.

Politi og brann rykket ut etter melding klokka 03:01 om brann i en søppeldunk i Ringvålvegen i Trondheim. Den ble slukket klokka 03:11, og ingen skade på annet enn søppeldunken. Politiet søkte i området etter mulige gjerningspersoner.

Politi og helse rykket ut til et utested i Midtbyen i Trondheim etter melding klokka 23:50 om slagsmål.

Det skal ha vært slagsmål mellom flere, som startet på dansegulvet, som medførte knuste glass. Tre personer ble sendt til legevakta. Politiet har sikret videoopptak, avhører vitner og etterforsker saken.

Været

Fra starten på dagen blir det litt skyet, og temperaturen ligger på rundt ni til 14 grader. Utover dagen blir det opp til 16 grader og perioder med sol i Namdalen.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag fredag:

Sør og søraust frisk bris utsatte steder. Litt regn først på dagen, fra i ettermiddag stort sett oppholdsvær og perioder med sol. I kveld økning til sørvest stiv til sterk kuling på kysten. Noen regnbyger, vesentlig nær kysten.

Les i NA i dag

Til vanlig styrer skipper Svein Pettersen (47) ferga, men nå skal han styre Leka – som nyvalgt ordfører. – Det skal bli artig å prøve noe annet.

Les også

Nå skal skipper Svein (47) stake ut kursen for Leka: – Jeg ser fram til å bli ordfører

– Jeg så ut som en stranda hval, sier Ronny Grannes lattermildt om opplevelsen i en fornøyelsespark som ga han et skikkelig spark i baken.

Hun har ei kruttsterk merittliste, med store triumfer i både Norge og Danmark. Nå skal Eline Bye Husby (32) bidra for Lierne i eliteserien.

Andre nyheter

Politiet bekrefter at en tenåring som ble funnet skutt utendørs i Stockholm torsdag kveld, døde på sykehuset.

Politiet ble varslet om hendelsen i bydelen Västertorp i 20-tiden torsdag. På stedet lå en person som var skutt og såret.

I 1.30-tida natt til fredag melder politiet at fornærmede døde på sykehus. De omtaler ham som en umyndig mann i øvre tenårene.

– Han er blitt skutt av en på nåværende tidspunkt ukjent gjerningsmann som vi jobber å kunne hente inn. Vi har store ressurser i Västertorp, sier politiets pressetalsperson Daniel Wikdahl.

Politiet opplyser at avdødes etterlatte er varslet om dødsfallet, skriver NRK.

Senterpartiet mistet 322 representanter i kommunestyrene langs kysten.

Partiet sitter igjen med 822 mandater i de 141 kommunene som får utbetalt penger fra havbruksfondet, skriver IntraFish. Det er ned 39 prosent fra forrige kommunevalg.

Flere Sp-ere langs kysten har gitt regjeringen skylda og pekt på lakseskatt og elektrifisering av Melkøya.

– Senterpartiet gjorde et veldig bra valg i 2019 langs kysten. Spesielt i Nord-Norge. Men den luften har nå gått ut ballongen, sier valgforsker Jonas Stein ved UiT.

Det skriver Aftenposten.

Svenske Karl Sebastian Greenwood (46), som var med på å starte den påståtte kryptovalutaen OneCoin, er dømt til 20 års fengsel og til å betale tre milliarder kroner, i et av historiens største bedragerier.

Ifølge FBI omfatter bedrageriet minst 40 milliarder kroner bare i en toårsperiode mellom 2014 og 2016, med minst 3,5 millioner ofre globalt. Selskapet OneLife, tilknyttet OneCoin, skal ha hatt rundt 13 000 norske medlemmer i 2018.

«Kryptodronningen» Ruja Ignatova er i dag en av verdens mest ettersøkte personer. Det skriver VG.