NAMDALEN: Klokka 22:15 kom en politipatrulje over en trailer på Naklingssletta i Nærøysund som slet med dekkene sine.

– Det var snakk om noen løse bolter. Det ble dermed en liten politieskorte til bilskadesenter, forteller operasjonsleder Anna Lunde med et glimt i øyet.

Det blir ikke opprettet sak, og politiet bisto kun trailersjåføren med hjelp slik at vedkommende kom seg trygt til et verksted.

Været

Det blir stort sett oppholdsvær i dag, men mot svenskegrensa er det meldt snøbyger på morgenen og formiddagen.

Temperaturene holder seg på minussida. I ytre strøk er det meldt -5 grader midt på dagen i dag, mens det i indre strøk er meldt -10 eller noe kaldere.

Meteorologens tekstvarsel for Trøndelag: Sørøstlig liten til stiv kuling utsatte steder. Hagl- eller snøbyger, vesentlig vest for Trondheim. Utrygt for torden. I nord stort sett oppholdsvær og perioder med sol. Fra i ettermiddag øst og nordøst opp i frisk bris utsatte steder. Avtagende bygeaktivitet.

Driftsavvik

Is skaper fortsatt trøbbel for rute 980 (Namsos - Rørvik - Leka). Også i dag vil det bli satt opp buss mellom Ølhammeren og Namsos på alle avganger, melder Vidar Hop Skyssbåter AS.

Trafikkmelding

På E6 mellom Brekkvasselvbrua og Fossmofossen i Namsskogan vil det i dag og i morgen foregå vegarbeid. Arbeidet starte4 klokka 07:00, og varer fram til 19:00. Det er manuell dirigering på stedet.

Gasseksporten falt de to første månedene

I januar og februar leverte Norge 8,4 prosent mindre gass enn i samme periode i fjor. Denne opplysninga kommer fra den belgiske tenketanken Breugel som følger med på flyten av gass i rør til EU.

Olje- og energiminister Terje Aasland sa i høst at det viktigste Norge kunne gjøre nå med tanke på situasjonen i Europa, er å levere så mye gass som mulig hver dag. Både SV og Rødt stiller spørsmål til Aasland om Norge faktisk leverer det maksimale som er mulig, skriver NRK.

Småflyulykke

I Florida i USA har to småfly vært innblandet i en ulykke der flyene kolliderte med hverandre. Fire personer har mistet livet.

Sheriff Grady Judd i Polk Country, hvor ulykken skjedde, opplyser om at de amerikanske luftfartsmyndighetene vil etterforske årsaken og omstendighetene rundt ulykken.

Mer fra NA

Det har vært våpenamnesti de siste to månedene, og det har også namdalingene brukt godt. Både lovlige og ulovlige våpen har blitt levert inn.

Les også

Store mengder våpen levert inn: – Det er alt fra pistoler til gamle forsvarsvåpen

Rørviks G16-spillere startet sesongen med seier over Namsos på Kleppen. At det var -10 grader betydde lite for gjengen fra Rørvik.