Popquiz-kongen på Woodland-programmet

KOMMER: Den gjente Quiz-masteren Finn Bjelke starter årets Woodland-festival med Wood-quiz i NTE Arena.

KOMMER: Den gjente Quiz-masteren Finn Bjelke starter årets Woodland-festival med Wood-quiz i NTE Arena. Foto:

I slutten av oktober er det duket for Woodquiz med Finn Bjelke i NTE Arena.

DEL

NAMSOS: – Det blir en helaftens pop-quiz, eller Woodquiz, som vi har valgt å kalle det, sier bookingansvarlig Eskil Brøndbo for Woodlandfestivalen.

Quizen med Bjelke blir begynnelsen på festivalen, som strekker seg fra torsdag 29. oktober til lørdag 31. oktober. Bjelke har 25 års fartstid som programleder, og har blant annet ledet «Herreavdelingen» og «Pop Quiz». Han holder pop-quiz over hele landet, og er ofte å se på festivaler.

– Vi er stolt av at Finn Bjelke kommer hit. Dette blir en quiz som vil favne bredt, og være noe for alle – selv om det nok også blir noen vanskelige spørsmål, sier Eskil Brøndbo.

Kvalstad og Elliot

Etter quizen med Bjelke, er det duket for WoodJam i samme lokale.

– Dette er den tradisjonelle jammen som pleier å være på Onkel Oskar. På grunn av koronarestriksjoner, blir den nå flyttet til NTE Arena, sier Brøndbo.

KOMMER: Namdalsvennen Luke Elliot spiller konsert på Spillum Dampsag og Høvleri 30. oktober. Her spiller han under Rørvikdagan 2019.

KOMMER: Namdalsvennen Luke Elliot spiller konsert på Spillum Dampsag og Høvleri 30. oktober. Her spiller han under Rørvikdagan 2019. Foto:

Dagen etter skal Kine Kvalstad og Luke Elliot spille konsert på Spillum Dampsag og Høvleri, mens Woodlandfestivalen 2020 avsluttes med konsert med Lee Kids på Ullvaren kafe, etterfulgt av konsert med Namsos Allstars i NTE Arena lørdag kveld.

Konserten blir streamet

Lørdagens konsert skal også streames.

– Streamen på Påskeaften i år ble en suksess, og planen er å gjenskape noe av det samme der også publikum er til stede. Det blir en litt annerledes konsert, som skal presenteres som et slags tv-program, sier Eskil Brøndbo og minner om at maks antall publikummere i NTE Arena er 200 personer.

NA-redaktør og styremedlem i Woodland-festivalen Kim Riseth forteller at det også jobbes med å få til en livesendt debatt lørdag, som skal ta opp hvordan kulturnæringene har klart seg gjennom koronakrisen så langt, hvordan næringen skal jobbe videre.

– Woodlandfestivalen har fra starten av forsøkt å fortelle historien om hvordan kreativitet og kunst kunne komme fra en liten, avsidiges plass, rammet av kriser og bombing, og i møte med utenlandske impulser legge grunnlaget for en helt egen musikksjanger. Det at musikkmiljøet i Namsos skapte de mest innovative løsningene og lagde noen av de mest sette streamingkonsertene under koronakrisen er langt fra tilfeldig, mener Riseth.

– Derfor passer det veldig bra at Woodlandfestivalen i år nettopp handler om det – å vise fram noe av det beste som faktisk kom ut av krisen, legger han til.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken