Nærøysund Ap og Ytre Namdal AUF vil signalisere støtte til intensjonen i leserinnlegget og interpellasjonen fra Nærøysund Sp og Ytre Namdal Senterungdom. Det er fantastisk at vi har kommet så langt at det vil være naturlig å feire mangfoldet i hjemkommunen vår. Det er 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge. Straffelovens §233 ble avskaffet og i 1994 kom Partnerskapsloven, som legaliserte forhold mellom to av samme kjønn. 12 år senere, i 2016 kom ekteskapsloven med de nødvendige presiseringer som er, ifølge §1 i ekteskapsloven, at personer av motsatt eller samme kjønn kan inngå ekteskap.

Les også

Prideflagget bør heises i hele juni i Nærøysund

Ifølge SNL (Store norske leksikon), er Pride ei feiring av homofil kjærlighet og mangfold. Dette er en del av vår tidsånd, der begrepet skjev, iflg. SNL, også omfatter mangfoldsbegrepet. Lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, intersex (LHBT+) og andre kjønns- og seksualitetsuttrykk hører til under dette begrepet. Felles for disse er at de alle faller utenfor heteronormen og mange har opplevelser av å bli usynliggjort og marginalisert i samfunnet.

Heldigvis har det norske samfunnet vist mer åpenhet og respekt de senere årene, der bla Jan Thomas og «Drømmeprinsen» ble vist i beste sendetid for 2 år siden. Nå produserer Discovery et program som heter «Drag me out» der kjente menn blir dresset opp som kvinner. Dette er også viktige signal om et samfunn som viser fellesskap. Mange homofile trodde, ifølge Jan Thomas (i «Jan Thomas og Einar blir venner»-podkasten) at å være homofil var det samme som å være Drag. Slik er det ikke. Barn og unge som vokser opp i dag skal oppleve at de blir anerkjente akkurat slik de er – uansett! Kommunens MOT-arbeid er også et viktig ledd i å styrke og støtte ungdommene våre.

Les også

Nei til prideflagg som splitter nasjonen

Det å feire Pride i Nærøysund med flagg er viktig, dette synet deler vi med Senterpartiet og vil rette en takk for at de tar opp temaet. Når vi leser svarinnlegget til Framskrittpartiet tenker vi at det er lov å være uenig med Senterpartiet om flagging i juni. Frp drar debatten knyttet til regnbueflagget litt langt, synes vi. Nok en gang viser vi til SNL og tenker at dette flagget symboliserer mangfold og kjærlighet, livsglede, livsmot og kamp. Det skal ikke være nødvendig å tenke for politisk knyttet til dette flagget.

For Arbeiderpartiet er arbeidet for LHBT+-personers rettigheter en sentral del av likestillings- og frihetskampen. Vi i AUF og Arbeiderpartiet ser fram til det første Pride-arrangementet i kommunen vår!