VERDAL/OVERHALLA: Et helikopter styrtet i Verdal tirsdag formiddag. Tre personer var i helikopteret. To av dem omkom, den tredje er fraktet til St. Olavs hospital og betegnes av politiet som alvorlig skadet.

Personene som omkom i ulykka var ekteparet Roar Stein og Inger Stein. Begge var 68 år, og heimehørende i Overhalla. Det bekrefter politiet i en pressemelding klokka 15.35 tirsdag ettermiddag.

– Navnene frigis i samråd med pårørende, melder politiet i pressemeldingen.

En hund var også om bord i helikopteret.

På fritidsreise

Det var klokka 10. 42 tirsdag at nødetatene mottok melding fra flytårnet på Værnes om at et helikopter hadde styrtlandet på en åker ved Forbregdsmyra, ikke langt fra Stiklestad i Verdal.

I en orientering klokka 14.00 tirsdag, opplyste politiets tjenesteenhetsleder i Innherred, Snorre Haugdahl i Trøndelag politidistrikt at ekteparet fra Overhalla var på fritidsreise da ulykka skjedde. De opplyste ikke hvor helikopteret skulle.

Politiets innsatsleder Stig Viken sa i orienteringa at de ikke vet årsaken til ulykka.

– Det var vindstille, men tett tåke. Hva som er årsaken, vet vi ikke ennå, sa innsatsleder Viken.

Politiet opplyste videre at det vil bli gjort undersøkelser på ulykkesstedet. Lufthavarikommisjonen er også varslet om ulykka.

– Politiet har sperret av stedet rundt for å få gjort ordentlige undersøkelser, opplyste innsatsleder Viken.

– Fokus på de etterlatte

Til NA sier Overhalla-ordfører Hege Kværnø Saugen at kriseledelsen i kommunen er kalt sammen. Den består av kommunedirektør, ordfører, kommunalsjefer og krisestab med flere medarbeidere.

– Vi ble informert av politiet rundt klokka 12 om dette, og var raskt pålogget og har jobbet strukturert med saken. Fokuset vårt er på de etterlatte, og vi vil etter beste evne ta vare på alle dem som er berørt, sier ordføreren.

– Det blir fort veldig tett når noe sånt skjer i en kommune som vår. Her er både barn og barnebarn involvert, og i tillegg er det jo slik at nesten alle kjenner alle, sier Kværnø Saugen.