NAMDALEN: – Her var det blanke ark, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i Trøndelag politidistrikt idet han sjekker politiloggen for Namdalen mandag morgen.

Politiet har nemlig ikke fått noen meldinger fra Namdalen i løpet av natta.

Han forteller at det også har vært relativt rolig ellers i fylket.

– Det har vært litt ordenoppdrag inn mot de største byene - spesielt Trondheim, men ellers ganske rolig, forteller Gaasvik.

Politiet i Trøndelag har kun publisert én melding på Twitter i natt. Twittermeldinga ble publisert klokka 02:43.

Her skriver politiet at de rykket ut til en mann som lå på bakken i Trondheim og ropte ukvemsord. Mannen hadde også sparket i to biler. Da politiet ankom stedet, hadde mannen en stor kjepp i hendene.

Politiet fikk kontroll på mannen, og det blir opprettet sak.

E6 sørover stenges i natt

E6 Langnes - Oldervika i Snåsa: På grunn av vegarbeid på strekningen, vil vegen være stengt på nattestid de neste dagene. Vegen vil være stengt fra klokka 21:00 i kveld til klokka 06:00 i morgen, samt i tidsrommet mellom klokka 18:00 i morgen og klokka 06:00 onsdag. Omkjøring om Namsos via Fv. 760 og Fv. 17.

Vegvesenet opplyser på sine nettsider at utrykningskjøretøy kan passere etter avtale med vegtrafikksentralen.

Fv. 17 ved Barstad i Namsos: Klokka 07:30 i morgen tidlig starter det vegarbeid ved Barstad i Namsos kommune, og ett kjørefelt vil stenges. Beregnet sluttid for arbeidet er 02.06.2023 kl. 16:00

Oppholds til kvelds

Fra morgenen av melder det nedbør i hele Namdalen. I høyden vil dette komme i form av sludd og snø.

Til kvelds melder det oppholdsvær og perioder med litt sol.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag:

Sørvestlig periodevis stiv kuling på kysten, fra utover ettermiddagen vestlig frisk bris. Regn og regnbyger, snø over omkring 600-1000 m, høyest snøgrense i nord. I kveld avtagende nedbøraktivitet.

Les i NA i dag

Fjorårets ble preget av regn og lite turisme, men Siren Marie Høgholm holder fortsatt stand i kafeen hun åpnet på Leka for tre år siden: – Vi går ikke i overskudd, men det går akkurat.

Lukta av nytrukket kaffe og nystekte vafler blander seg med den umiskjennelige teven av lær når Namsen MC-klubb inviterer til motorsykkelprat i det nye klubblokalet midt i Namsos sentrum.

I 20 år har Mona Aakervik ledet Namdal fuglehundklubbs årlige utstilling. Nå slipper hun roret og lar yngre krefter komme til. – Det blir stas, sier arvtaker Gunnar Aasen, som også hadde en viktig rolle i årets utstilling .

Innenriks- og utenriksnyheter

Tyrkias presidentvalg: Klokka 21:40 norsk tid i går ble det bekreftet av Tyrkias øverste valgmyndighet YSK at Edgoran hadde vunnet presidentvalget.

Ifølge YSK fikk den sittende presidenten 52,14 prosent av stemmene, mens Kiliçdaroglu fikk 47.86 prosent, skriver NRK.

Kiliçdaroglu kritiserte valget i en direktesendt tale, hvor han kalte valget det mest urettferdige valget på flere år.

Trafikkulykke i Tønsberg: VG melder om en alvorlig trafikkulykke i Tønsberg etter at en bil kjørte av vegen og havnet på taket mandag morgen. Bilføreren var fastklemt, men er nå frigjort og fraktet til Ullevål sykehus med redningshelikopter, skriver VG: