Operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt kan informere om en rolig natt til mandag i Namdalen.

– Det er ingenting å melde fra Namdalen, forteller hun.

Trøndelag

Det har vært en rolig natt i hele distriktet for politiet, med to twittermeldinger fra Trondheim i løpet av natta.

Rundt klokka 22 ble det meldt om trafikkulykke mellom to kjøretøy i Trondheim. Det er ikke meldt om personskade.

En relativt stor sort og brun hund, er funnet i Strandveien i Trondheim Den virker usikker og bjeffer mot folk. Eier bes melde seg, skriver politiet i Trøndelag på twitter klokka 05:35, og oppdaterte 40 minutter senere med at eieren har meldt seg.

Været

I dag er det minusgrader fra morgenen av i Namdalen. I Midtre- og Ytre Namdal vil det nærme seg 0 grader i løpet av dagen. Det blir kaldt i Indre Namdal med opp til 19 minusgrader fra morgenen av.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag mandag: Østlig frisk bris utsatte steder, i formiddag minkende til skiftende bris. Natt til mandag enkelte snøbyger i sørlige områder, ellers pent vær.

Andre nyheter

Sør-Øst politidistrikt har funnet en mann i 30-årene alvorlig skadet utendørs. Det skjer etter en leteaksjon som har pågått over fem timer i og rundt Kragerø.

Mannen er fløyet med luftambulanse til sykehus.

Operasjonsleder Victoria Hillveg sier det fremstår som en ulykke.

– Han er funnet alene utendørs, og det er det vi jobber etter nå. Men vi kan ikke utelukke andre teorier før etterforskningen er ferdig, sier hun. Det skriver VG.

Store folkemengder samlet seg søndag kveld i gatene i Tel Aviv for å demonstrere mot en rettsreform. Nå ber Israels president regjeringen om å stanse rettsreformen umiddelbart.

Statsministerens kontor sa søndag ettermiddag at forsvarsminister Yoav Gallant blir fjernet fra stillingen etter at han ba statsministeren stanse rettsreformen.

Det skjer etter kritikken mot den omstridte rettsreformen som kritikere hevder er slutten på demokratiet i Israel.

Gallant svarer med å skrive på Twitter at «Israels sikkerhet alltid har vært og alltid vil være hans livs oppdrag», melder NRK.

Nord-Korea skal ha avfyrt to ballistiske kortdistanseraketter mot havet, ifølge Sør-Koreas militære og Japans kystvakt.

Rakettene ble avfyrt fra Nord-Koreas østkyst, ifølge militæret i Sør-Korea.

– Vårt militære oppdaget to ballistiske kortdistanseraketter avfyrt fra Junghwa-området mot Østhavet, heter det i en uttalelse fra Sør-Korea. Det skriver NRK.

Les i NA i dag

I flere år har Kaja Henriksen kjempet for å holde bedrifta si i gang, men i det siste så hun at det ble for krevende. Derfor passet det perfekt da Hamstad søkte etter ny avdelingsleder.

Hun er mor til to, glad i å reise, brenner for barn og unges skole- og oppvekstmiljø – og har både hund og gevær. 1. august begynner Kjersti Ganes (44) som rektor på Namsos barneskole.

For tida befinner Frida Johansen fra Ottersøy seg i Krakow sammen med organisasjonen Flying Seagulls. Hun har nemlig funnet sitt kall: Å spre glede og latter hos barn med ulike forutsetninger i livet.