NAMSOS: Det var klokken 02.41 i natt at den automatiske brannalarmen ved Moelven Van Severen i Pinavegen i Namsos ble utløst. Brannvesenet som kom til stedet kunne bekrefte at det var brann ved trelastfabrikken.

Brannvarslingen kunne høres over store deler av Namsos.

Like før klokken 03.00 kunne politiet melde om at brannvesenet hadde startet slokking av en brann i en container. Ifølge Namdal 110-sentral hadde brannvesenet klokken 03.02 fått slukket det meste av brannen, men at det fortsatt var noe spredningsfare. NAs journalist på stedet melder at det ikke er synlig røyk eller ild.

Like over klokken 03.30 meldte politiet at brannvesenet hadde kontroll på brannen.

Brant i pelletsanlegg

- Det er kontroll på stedet, men det er uavklart hva som har forårsaket brannen og hvor den har startet. Saken skal etterforskes, sier politibetjent Guro Berger til NA klokken 03.55.

- Det har vært brann i et teknisk anlegg, det begrenset seg til et pelletsanlegg. Brannen er slokket og industrivernet har tatt over ansvaret for området, sier varabrannsjef Svein Åge Finseth til NA klokken 04.00.

- Brannen ble varslet over det automatiske anlegget, og alarmen ble nok stående på i 20 minutter. Det har vært brann, men så noen konsekvenser vil det nok få for driften av anlegget, men hva det innebærer tør jeg ikke si noe mer om, sier Finseth.