NAMDALEN: 6. februar er felles nasjonaldag for alle samer i Norge, Sverige, Finland og Russland. Slik sier du gratulerer med dagen på samisk:

  • Sørsamisk: Lahkoe biejjine
  • Nordsamisk: Lihkku beivvii
  • Lulesamisk: Vuorbbe biejvijn

Påkjørt rådyr

Natta har gått rolig for seg i Namdalen og resten av Trøndelag, ifølge operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt.

– Det har vært generelt lite oppdrag, sier Bergstrøm.

Klokka 23:18 fikk politiet melding om at et rådyr var blitt påkjørt på Sjøåsen i Namsos kommune. Rådyret døde i påkjørselen, og viltnemda ble varslet.

– Det ble litt småskader i front på kjøretøyet.

Fare for glatte veger

Natt til mandag sendte meteorologisk institutt ut gult farevarsel for is i ytre strøk av Trøndelag. Bakgrunnen for farevarselet er regn som fryser til is på bakken, samt på kjøretøy og andre gjenstander.

I varselet anbefales det derfor å være ekstra oppmerksom, ettersom isen kan være vanskelig å se. Det anbefales også å vurdere bruk av brodder, i tillegg til å beregne ekstra tid til transport og kjøring.

Sludd, snø og regn

I store deler av Namdalen må folk belage seg på regn i dag. I høyden melder det snø og sludd på formiddagen, før det også her melder regn utover ettermiddagen.

I Namsos og Kolvereid melder det 4 grader i dag, i Lierne melder det 1 grad, mens det i Grong og Rørvik melder 5 grader i dag.

Her er dagens tekstvarsel for Trøndelag:

Sørleg bris, på kysten sørvestleg opp i sterk kuling. Skya eller delvis skya. Nord for Trondheimsfjorden litt sludd og snø, regn på kysten, etter kvart regn også i indre strok.

Kraftig jordskjelv i Tyrkia og Syria

Syria og Tyrkia ble rammet av et kraftig jordskjelv med en styrke på 7,8 i natt.

76 mennesker er bekreftet døde i Tyrkia, og 111 er bekreftet døde i Syria, skriver NRK. Det er forventet at dødstallene vil stige kraftig.

Episenteret var i nærheten av byen Gaziantep sør i Tyrkia.

NA i dag

Søskenparet Merete (28) og Trond-Gøran Grande Knudsen (33) fra Grong tar over Brønseth blomster under navnet Julanta i Grong.

Overhalla Proff Treelementer har signert storkontrakt til signalbygg i Trondheim. Men salgsleder vil ikke røpe verdien på avtalen.

Her er eiendomsoverdragelser i Namdalen denne uka.