LIERNE: 19-åringen har nemlig fått påvist kyssesyken. Det innebærer full treningsstopp inntil videre for 1.-divisjonsspilleren.

– Jeg fikk beskjeden før helga. Det er selvfølgelig utrolig kjipt. Jeg har jo ikke tid til å ligge heime jeg, sier Liernes opplegger om situasjonen.

Feber og lavt energinivå

Etter å ha vært utslått med feber i over ei uke, tok Sanna turen til legen for å sjekke om det kunne være snakk om noe annet enn bare en vanlig virusinfeksjon.

– Der ble det tatt flere prøver – og svarene viste at jeg hadde kyssesyken. Jeg hadde jo et håp om det bare var snakk om influensa eller noe annet som går fort over, og ble litt overraska over beskjeden.

– Men samtidig har jeg nok hatt det litt i bakhodet at det kunne være det, for feberen har liksom ikke villet gi slipp og energinivået har ikke vært på topp, forteller hun.

Sett i ettertid sier Blomdahl hun kanskje burde ha skjønt tegninga tidligere.

– Ja, for jeg har jo vært mye sliten den senere tida. Men så har det jo også vært fullt opp med både jobb og trening – og jeg har nok tenkt at det var forklaringa, sier hun.

– Kan bli noen lange uker

Nå venter et lengre opphold fra volleyballbanen for libyggen. I første omgang må hun bli helt symptomfri. Deretter må Blomdahl vente enda tre til fire uker før treninga forsiktig kan gjenopptas.

Men Lierne-spilleren er forberedt på at prosessen kan ta enda lengre tid. Er ikke kroppen klar for det – kan fysisk aktivitet for tidlig i sykdomsforløpet i verste fall gjøre skade på både lever og milt. Den sjansen er ikke Sanna villig til å ta.

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å ta dag for dag og bruke tida godt. Det er i så måte litt godt å ha fått et svar på hva som feiler meg så tidlig, slik at jeg vet hvordan jeg skal forholde meg til det.

– Jeg er forberedt på at det kan ta tid før energinivået er tilbake der det skal være. Kanskje kan jeg begynne å trene igjen etter jul, men det er for tidlig å si noe om nå. Håpet er jo at jeg skal få med meg siste del av sesongen, sier hun.

I første omgang blir fokuset å holde seg mest mulig i ro.

– Jeg er jo en rastløs person som koser meg med en hektisk timeplan, så kontrasten er jo stor til den hverdagen jeg er vant med. Det kan bli noen lange uker framover.

– Samtidig kjenner jeg jo at jeg ikke har den energien jeg er vant til å ha, så det er nok utvilsomt nødvendig å roe ned tempoet, påpeker hun.

God støtte

Blomdahl har tidligere vært åpen om at hun i fjor mistet både den store gleden ved trening og motivasjonen som et resultat av at totalbelastninga ble for stor.

– Det var egentlig en sum av mange ting. Det ble veldig hektisk. Det var mye skole, jeg ville være sosial, og så ville jeg prestere. Jeg ville jo spille på 1.-divisjonslaget. Det ble for mye av alt. Jeg ble sliten av totalbelastninga, uttalte hun i et tidligere intervju med NA-sporten.

Men i høst har gnisten kommet tilbake – og Sanna har igjen funnet gleden på volleyballbanen. I sesonginnledninga har Blomdahl vært en svært viktig bidragsyter på banen for Liernes 1. divisjonslag.

I så måte kom beskjeden om kyssesyken på verst mulig tidspunkt.

– Ja, det kan du trygt si. For i det siste har det vært utrolig artig å spille volleyball igjen. Jeg følte endelig jeg hadde funnet flyten igjen og har gått og kjent på at jeg gledet meg til hver kamp. Nå blir det en god stund til jeg kan spille igjen – og det er selvfølgelig utrolig kjedelig, medgir hun.

Men selv om Sanna er uaktuell for spill, håper hun likevel å være en viktig bidragsyter for laget også fra sidelinja.

– Jeg har hatt veldig god støtte både i spillere og trenere etter at jeg fikk beskjeden og hadde møte med John Arne Vestnor senest i går. De er veldig tydelige på at jeg fortsatt er en del av laget og at de ønsker meg med på benken under kampene. Det betyr mye.

– Det er jo den beste medisinen å få være en del av denne herlige gjengen, fastslår hun.

PS. Lørdag møter Lierne NTNUI 2 i 1. divisjon, mens NTNUI sitt elitelag står på den andre banehalvdelen når det skal spilles åttedelsfinale i NM dagen etter. Begge kampene finner sted i Liernehallen.