Gå til sidens hovedinnhold

Se minnemarkeringa fra Namsos i opptak

Torsdag markerte Namsos kommune at det er ti år siden terrorangrepene 22. juli. Arrangementet foregikk i NTE-Arena, og du kan se det i opptak i vinduet over.

NAMSOS: Med minnemarkeringa torsdag kveld ønsker Namsos kommune å spre budskapet om ikke å glemme – og samtidig minne alle på årsaken til det forferdelige som skjedde ved Utøya for ti år siden.

– Vi ønsker å ha ei verdig markering, både for pårørende og alle andre, sier konferansier Ann Evy Duun.

Flere innslag på programmet

– Det kommer til å være dansere fra kulturskolen som danser til diktet «Bomullsbarna» av Stine Friis Hals. Det blir også kunstneriske innslag fra Amanda Kamara, Ronny Grannes og Chand, sier Duun. I tillegg skal lærer på kulturskolen, Stina Bakkebø Baadsvik, fremføre en egenkomponert dans.

I tillegg blir det tale ved ordfører Arnhild Holstad, kransenedleggelse og ett minutts stillhet. Og ved minnesmerket blir det mulig å se et kunstprosjekt som er et samarbeid mellom kommunen og Kunstmuseet Nordtrøndelag.

– «Malte minnesteiner» er et prosjekt som skal symbolisere at vi husker og at vi står sammen. Det er laget av skoleelever som ble født i 2011 – noe som symboliserer tida som har gått, sier konferansieren, som inviterer flere til å dekorere steiner og legge rundt minnesmerket.

– Det er fortsatt mulig å bidra i prosjektet, enten i forkant av minnemarkeringa eller på selve dagen.

Håper mange møter opp

Nå oppfordrer hun folk til å møte opp og vise sin støtte.

– Værmeldinga er ikke den beste, så om det blir som det ser ut nå – flytter vi arrangementet inn i NTE Arena så vi får gode rammer rundt det, sier Duun, og legger til:

– Vi tror det blir ei god og viktig stund, og håper mange kommer for å vise sin støtte.

PS: Det blir også 22. juli-markering i Nærøysund. Den vil foregå i Rørvik kirke torsdag formiddag, før arrangementet blir avsluttet med at det legges ned roser på bautaen i byparken.

Kommentarer til denne saken