NAMSOS: Temaet for Woodland-festivalen er hvordan inspirasjonen fra minoritetskulturer, som det samiske og tater- og sigøynerkulturen har påvirket trønderrocken og ny musikk fram til i dag. Det gjenskapes på scenen i form av konserter med Scarlet Rivera, Stian Carstensen og et sigøynerorkester med Giani Lincan, det samiske elektropopbandet Isak, med Stjernekamp-vinner Ella Maria Hætta Isaksen, og det irsk-inspirerte folk-rock bandet Publiners.

Men foruten i musikalsk form blir temaet dypdykket i et rockebad fra Mellingsmo-scenen i Trønderrock-museet, der Scarlet Rivera skal fortelle hvorfor hun ble plukket opp på gata av Bob Dylan i 1975, og ble med på plata Desire og den sagnomsuste turneen Rolling Thunder Review, istedenfor Eric Clapton. Lydbildet hun skapte, med fele og sigøynermusikk, ble en direkte inspirasjon for Åge Aleksandersen.

Terje Tysland skal fortelle hvordan hans samiske bakgrunn fra nettopp Namsskogan og Mellingsmoen påvirket hans kunstneriske artistvalg.

Deltagere er også Stian Carstensen og Giani Lincan. Samtalen ledes av NA-redaktør Kim Riseth. Sendingen starter kl 1830.