Seiret på hjemmebane uten publikum – Lierne-treneren mener kampen ikke skulle blitt gjennomført

JUBEL: Lierne-trener John Arne Vestnor jublet for seier mot Koll 2 i Gronghallen lørdag, men etter oppgjøret var han i tvil om oppgjøret skulle ha vært spilt. Kampen gikk uten publikum for å ivareta smittevernet.

JUBEL: Lierne-trener John Arne Vestnor jublet for seier mot Koll 2 i Gronghallen lørdag, men etter oppgjøret var han i tvil om oppgjøret skulle ha vært spilt. Kampen gikk uten publikum for å ivareta smittevernet. Foto:

Lierne seiret 3–2 og fikk revansje mot Koll 2 lørdag, men etter oppgjøret var trener John Arne Vestnor krystallklar: – Denne kampen skulle ikke vært gjennomført.

DEL

GRONG: For selv om Lierne seiret over Koll 2 etter fem heseblesende og jevne sett mellom førstedivisjonslagene ble det ingen jubel i Gronghallen lørdag. Kampen ble nemlig spill uten publikum på grunn av smittevernhensyn.

– Vi valgte å flytte kampen til Gronghallen for å få vist en kamp førstedivisjonsvolleyball her, men så ender det med at vi ikke får ha tilskuere og at oppgjøret så vidt gjennomføres. Det mener jeg er fryktelig synd, sier Lierne-trener John Arne Vestnor.

– Vet mange ser på hjemmefra

Maren Moe ble den som klinket inn det avgjørende poenget på serve da Lierne slo Koll 2. Spilleren, som er grongning og spiller for Grongs andredivisjonslag i tillegg til Lierne, er enig med treneren.

– Jeg vet at mange grongninger sitter hjemme og ser på direktesendinga, så vi får bare glede oss over det. Samtidig så hadde det vær langt artigere om vi hadde hatt full tribune her i dag, sier hun.

Og med smitteøkninga som har oppstått den siste tiden er Moe usikker på om de bør spille flere kamper før jul.

– Jeg håper selvfølgelig at vi får spille, men når man ser på smittetallene – spesielt i storbyene de siste dagene – er det kanskje like greit at det ikke blir kamp. Vi får bare ta det som det kommer.

HÅPER: Maren Moe fra Grong klinket inn den avgjørende serven i lørdagens kamp. Etterpå var også hun i tvil om de bør spille flere oppgjør før jul.

HÅPER: Maren Moe fra Grong klinket inn den avgjørende serven i lørdagens kamp. Etterpå var også hun i tvil om de bør spille flere oppgjør før jul. Foto:

Fikk ikke bruke spiller

John Arne Vestnor er klar på at helgas kamp ikke skulle ha vært gjennomført. Også han mener det er like greit om seriespillet legges på is en stund.

– Denne kampen kunne vi godt ha hoppet bukk over, og heller ha ta en seriepause til etter jul – for å så da vurdere vegen videre og hvordan man løser kampspill i forhold til smittefare og sånt.

Han reagerer blant annet på at Lierne ikke fikk mulighet til å stille med sine antatt sterkeste spillere til lørdagens kamp.

– Vi fikk ikke bruke Silje (Holand) i kampen fordi hun har praksis i Steinkjer kommune. Jeg ser det som problematisk at man ikke får benytte seg av spillere, sier Vestnor og kommer med en pekefinger mot forbundet.

– At forbundet velger å gjennomføre kamper for alt det er verdt selv om lag ikke har mulighet stille med sine beste spillere er merkelig for meg.

– Mener du kampen burde vært spilt?

– Nei, faktisk så mener jeg at vi kunne ja stått over denne kampen og venta til etter jul med å fortsette sesongen. Vi kan heller forlenge sesongslutten, mener den rutinerte Lierne-treneren.

Møter flere «Oslo-lag»

Koll 2-laget har tilhørighet i Oslo – byen som for tiden opplever enorme smittetall for Covis-19-viruset. Allerede kommende helg står oppgjør mot et nytt «Oslo-lag» for tur når Lierne møter OSI (Oslostudentenes Idrettsklubb) i Liernehallen. Den kampen tror Vestnor henger i en tynn tråd.

– Vi må bare forberede oss som om at det skal bli kamp, men dersom oppgjøret avlyses er også det greit. Kampene innebærer mye reisning, og når vi møter lag fra storbyer som opplever økende smitte så sjansen for at det skjer noe uønsket smitte i forbindelse med kampene til stede, avslutter han.

Forstår frykten

– Redselen som Lierne gir uttrykk for er reel, og vi ser på dette med høyeste alvor, sier David Cox i volleyballforbundet til NA.

Her kan du lese hva volleyballforbundet mener om situasjonen:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken