Skuffet Overhalla-bonde

Ola Berthling Husby-Lie ble kjent over hele Norge etter at han frontet bondeopprøret i forkant av årets jordbruksoppgjør. Mandag ble det klart at bøndene ikke får det de har stilt krav om, og dermed blir tilbudet på 960 millioner kroner stående.

Husby-Lie mener dette er for dårlig, og at tilbudet ikke er godt nok med tanke på at utgiftene i landbruket øker. Han omtaler tilbudet som «monopolpenger». Selv vil han etter hvert vurdere om det er verdt å fortsette som bonde.

To år til, og da skal jeg gjøre opp status og se om dette er noe jeg kan og vil fortsette med.

Ola Berthling Lie-Husby, bonde

Kan bli millionsprekk

På grunn av prisstigning og canadiske barkbiller kan rehabilitering og ombygging av Forsikringsgården vise seg å bli svært mye dyrere enn først antatt.

Politikerne bes nå om å øke investeringsramma med 18 millioner kroner, slik at ny samlet garantiramme blir på 45 millioner kroner.

Deler lidenskapen for hobbyen

Kjersti Stamnes Ruud, dattera Vilde (16) og resten av arrangørkorpset smilte bredt da de endelig fikk vist fram sitt oppgraderte anlegg under helga ridestevne i Namsos.

Vilde hadde en ekstra grunn til å smile, for hun vant en viktig seier. Hun ble riktignok bare nummer fem, men hun kunne uansett innkassere en triumf – seier over mamma Kjersti.

Det er artig at mamma er med, og spesielt når jeg kan konkurrere med henne – og ikke minst slå henne.

Vilde Rødø

Jubler for opprusting

Mange har ventet lenge på at fylkesveg 7104 fra Horvabrua til Måneset skulle få en oppgradering. Nå er det klart at vegen forsterkes og fornyes i år – og asfalteres neste år.

Ole Morten Fjær driver både havneterminal og transportselskap fra Måneset, og hans vogntog har minst to turer tur/retur hver dag på dagens skrøpelige veger. Nå tror han at hans selskap vil spare en del penger på mindre slitasje på dekk og gi mindre drivstoffbruk. Og selvfølgelig at vegen blir tryggere.

Bilene bikker jo i alle ender, og på vinters tid har vi enkelte ganger måtte taue vogntogene opp bakkene da vi ikke tar sjansen på å holde høy nok hastighet når vi starter på bakkene.

Ole Morten Fjær, daglig leder Fjær transport

Selger livsverket

I løpet av de siste 16 årene har eier og daglig leder Tron Nogva bygget opp reiselivsbedrifta Rørvik Rorbuer sammen med familien.

Nå har han og familien bestemt seg for at de skal selge livsverket.

Det er klart det er vemodig, for det er jo en virksomhet som familien har lagt ned uhorvelig mye tid i. Men nå har vi diskutert det, og kommet fram til at tida er moden for å la noen andre ta stafettpinnen videre.

Tron Nogva