Sentraliseringsspøkelset

SENTRALISERING: Etter sammenslåinga av trøndelagsfylkene, er Trondheim blitt fylkeshovedstad, og «sikler» etter de arbeidsplasser som Namdal tingrett har i dag, mener Bjørn Myrvold.

SENTRALISERING: Etter sammenslåinga av trøndelagsfylkene, er Trondheim blitt fylkeshovedstad, og «sikler» etter de arbeidsplasser som Namdal tingrett har i dag, mener Bjørn Myrvold. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Trusselen mot Namdal tingrett tilspisser seg. I den digitale avisa (NA) skriver Birger Aarmo søndag 22. november at 160 ordførere fra hele landet, inkludert alle ordførerne i Namdalen, har skrevet under et opprop som krever stans i behandlinga av domstolsreformen.

Namdal tingrett har også tidligere stått opp i trusselen om nedleggelse. Det er alltid noen andre som ser nytten av å tilegne seg en rekke arbeidsplasser på bekostning av distriktene.

Fylkeshovedstedene har stor appetitt på slike arbeidsplasser.

Etter sammenslåinga av trøndelagsfylkene, er Trondheim blitt fylkeshovedstad, og «sikler» etter de arbeidsplasser som Namdal tingrett har i dag. Avstander etc. er underordnet.

Som tidligere når det kommer angrep på arbeidsplasser ut i distriktene, samles de lokale politikere seg, og står på for å beholde de få goder de har fått.

Senterpartiets representanter er vel de som i sterkeste ordelag sender meldinger til den sittende regjering, og arbeider flittig for sine standpunkter.

Også representanten for Høyre i Nord-Trøndelag, Elin Agdestein, har uttalt seg støttende til Namdal tingrett. Agdestein har også tidligere vært en viktig talsperson for Namdalen.

Nå skal domstolsreformen behandles i samband med budsjettforhandlingene i Stortinget.

Under Trønderdebatt kan vi lese følgende artikkel av Anders Schefte angående Skjærehallen i Steinkjer som vurderes nedlagt. Den har vært vurdert nedlagt i tre år, og er nå opptil vurdering igjen. Her er det bondeorganisasjonenes egen Nortura som presser på.

En betydelig og god beskrivelse fra Schefte om de skader en slik flytting av arbeidsplasser betyr for lokalsamfunnet. Anbefaler alle til å lese dette innlegget. Hvor er Senterpartiet i denne saken? Hvor går Nortura, og hvorfor skal vi bry oss? – spør Schefte. Hva mener bestyrelsen i den store bondeorganisasjonen Nortura? Er det ikke nå Senterpartiet iflg. sitt partiprogram skal stå fram og ivareta de lokale interesser og bevare arbeidsplasser lokalt? Eller er det ikke betimelig når det er egne krefter som vil legge ned?Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken