NAMSOS: I det siste har de sluppet flere nyheter, og blant de nye postene på programmet finner vi konserter med Anders Jektvik, Tenorane og Steffen Horn – og standup med Sigrid Bonde Tusvik.

– Vi gjør alt i vår makt for å levere et bra program, på tross av utfordringene korona skaper. Og vi føler at vi har fått landa et bra program, sier kulturhussjef Roger Grande.

Tilpasset koronatida

Fra før var det klart at det kommer teaterforestillinger fra både Riksteatret og Turneteatret i Trøndelag. I tillegg til dette blir også julekonsertene med D.D.E., stand-up-showet til Ørjan Burøe og foredraget «Slik takler du idiotene på jobben» gjennomført som planlagt.

At det blir mange kulturelle godbiter utover året, tilskriver kulturhussjefen velvilje fra aktørene.

– Vi opplever at managementet til artistene legger seg i selene på samme vis som oss. De får til produksjoner som er mer tilpasset forholdene vi har nå.

Et av eksemplene på dette var konserten med Morten Abel i NTE Arena i helga, som var en erstatning for et planlagt arrangement som ble avlyst. At man får til gode alternativer setter Grande pris på.

– Det er kjempesnedig, sett fra vårt ståsted.

Det har heller ikke vært mangel på forespørsler fra artister og aktører utover sensommeren og høsten.

– Det har vært relativt bra, etter at det var stilt ei stund. Så ut året ser det bra ut. Det er mye nytt på programmet, selv om det måtte gjøres en del endringer, sier Grande.

Med forbehold om at smittesituasjonen endrer seg drastisk, går kulturhøsten som planlagt.

– Såframt ting er som det er nå, kommer programmet til å gå som planlagt. Vi håper at det holder seg på det nivået det er nå, og det er ingenting som tyder på at det vil endre seg nå.

Kulturprogrammet

 • 13. og 14. oktober: «Vi i Namsos» – forestilling
 • 24. oktober: «Peer Gynt» – teater
 • 27. oktober: We Float – konsert
 • 28. oktober: Per Henrik Stenstrøm – «Slik takler du idiotene på jobben» – foredrag
 • 30. og 31. oktober: Christer Torjussen – «Stand up spesial» – stand-up
 • 11. november: Sivert Høyem – konsert (NTE Arena)
 • 26. november: «Blokk til blokk» – teater
 • 28. november: Anders Jektvik – konsert
 • 2. desember: D.D.E. – «No e D.D.E. jul igjen» – konsert
 • 10. desember: Tenorane og Steffen Horn – «Så ha ei god jul, då!» – konsert
 • 11. desember: Sigrid Bonde Tusvik – «Heks on the Beach» – stand-up
 • 12. desember: Ørjan Burøe – «Store gutter gråter ikke» – stand-up
 • 14. desember: «Teskjekjerringa» - teater

– Stor positivitet

Selv om det igjen er et rikholdig kulturtilbud, er det fortsatt med ganske mange restriksjoner. I konsertsalen i kulturhuset kan man ha inn opp mot 80 publikummere, mens det i NTE Arena er plass til opp mot 200 publikummere i henhold til retningslinjene som gjelder i dag.

Til tross for at det er litt annerledes rammer rundt arrangementene nå, opplever Grande at publikum har stor forståelse for at det er slik.

– Vi opplever en stor positivitet fra både publikum og artister. Alle har en stor grad av forståelse for tiltakene de ikke er vant til på slike arrangementer. Vi får gode tilbakemeldinger, og da er det verdt den ekstra innsatsen for å arrangere.

Tidligere i år har en del arrangører opplevd at mange kvier seg for å gå ut på grunn av smittesituasjonen, men salget i Namsos har vært bra den siste tida.

– Det virker som at publikum er interessert i å gå ut igjen, og vi selger godt på det som blir lagt ut, sier Grande.