Vi har sett det så mange ganger før fra andre steder i Norge. Det vil bli stygge scener; det vil kastes hatytringer mot hverandre, det vil tys til fysiske angrep, det vi bli mediaoppstyr. Og da vil Sian ha oppnådd det de ønsket; de har fått masse oppmerksomhet, de reiser hjem med et enda større hat som vil gjøre at de bretter opp ermene og vil kjempe enda hardere for å spre sitt budskap.

Hat avler hat, det er dessverre et velkjent begrep. Av den grunn ønsker jeg at det engasjementet og sinnet som nå er skapt, heller brukes på andre arenaer. La Sian møte en tom Festplass i Namsos, la de prate for døve/ingen ører! La oss vise dem at deres budskap ikke kan forandre oss. Snakk med barna og ungdommene og be dem holde seg borte fra Festplassen under demonstrasjonen.

La Sian reise hjem med uforrettet sak. Bruk heller ditt engasjement til å arrangere for eksempel internasjonal dag, en fredskonsert eller inviter dine venner, kollegaer eller naboer med utenlandsk opprinnelse til felles hygge. La oss dra hjem med en god følelse denne dagen, la oss føle på samhørighet og kjærlighet. Det mener jeg er en flott måte å markere sin uenighet på.

At vi bør ta debatten med slike organisasjoner er en helt annen sak, men det må foregå i ordnede rammer, ikke ved å brøle mot hverandre, og kaste både råtne tomater, egg og i verste fall stein på hverandre. Det skaper bare enda mer hat og vil aldri kunne endre en Sian-tilhenger sitt syn. Vi må nok dessverre regne med at Sian vil brenne en Koran eller to på Festplassen, men da mener jeg det beste vi kan gjøre er å stille fjerne alle spor etter Sians besøk. La dem dra hjem med en følelse av ha tapt sin kamp i Namsos, for hva er det å legge ut på deres egne sosiale plattformer dersom ingen viste interesse for deres besøk? La oss ikke helle bensin på bålet!

Mitt håp er at deres besøk blir en liten notis i avisa, ikke masse oppmerksom og nye hatvideoer som kan deles. Rett heller oppmerksomheten mot andre, gode ting som foregår i Namsos denne dagen. La oss vise dem at Namsos er en fredelig by der vi lever godt sammen, uavhengig av hudfarge og religion.