LIERNE/ØSTERSUND: – Det er artig å være dommer. Det er kult med all støtten jeg opplever fra fotballkretsen, og så opplever jeg et veldig godt miljø innad i dommermiljøet, sier den ambisiøse 19-åringen til NA.

Sist uke var Sandvik dommer sammen med to dommerkamerater ved 50-årsjubileet for Storsjøcupen i Østersund. De tre dømte daglig hver sine kamper, og var i tillegg assistentdommere for sine kollegaer.

Dømte semifinale

Lørdag dømte de semifinale i gutter 16, med Sigve som hoveddommer.

NA fulgte teamet under kvartfinalen i gutter 15 mellom Leksvik og Intercups MX fra Mexico fredag, der libyggen også var hoveddommer i en tett og jevn kamp. Mexicanerne knep seieren med 1–0 etter en flott scoring tidlig i andre omgang. Sandvik var svært bevegelig og oppe i de situasjoner som en dommer skal være. Det hører med til historien at Intercups MX til slutt også vant finalen i G 15.

– Jeg sparket litt fotball som artig i ungdommen, men startet med dømminga i 2018. Etter det har jeg dømt både i Namdalen og på Innherred, sier libyggen.

Sandvik er med i ei talentgruppe for lovende dommere i Trøndelag. Hans første mål som dommer er å få oppdrag på Lerkendal i eliteserien. Før siste hjemmekamp fikk han være med dommerteamet både i garderoben og ellers før kampen.

– Per i dag kan jeg være assistentdommer i 3. divisjon og hoveddommer i G19 1. divisjon. Men allerede til sesongstart neste år håper jeg å få være hoveddommer i 4. og 5. divisjon, sier 19-åringen.

Skryt fra kretsen

Dommeransvarlig Kjell Alseth i Trøndelag fotballkrets beskriver Sigve som et prakteksemplar som ung dommer, og med en sterkt motivasjon om å bli stadig bedre.

– Han legger ned mye energi for å bli bedre, sier Alseth til NA.

I august skal Sandvik inn til førstegangstjeneste på Rena, men han håper å få holde dommergjerninga i gang gjennom året i militæret.

– Hva er målet ditt som fotballdommer?

– Som sagt, så håper jeg etter hvert å få dømme på øverste nivå i Norge. Deretter så har jeg lyst til å ut i Europa. Men det er et stykke fram dit, sier Sigve Storaunet Sandvik som representerer Lierne IL på fotballbanen.