KOLVEREID: – Du vet, man må jo gå foran som et godt eksempel, sier jøbyggen og ler.

At seieren skulle komme på skytterbanen på Kolvereid, var kanskje ikke uventet. For Kolvereid har vært og ser fortsatt ut til å være, en lykkebane for Gansmo, som skyter i klasse V65.

– Jeg har en samlagstittel før fra Kolvereid. Og så kjempet jeg om seieren i Landsdelskretsstevnet der. Så Kolvereid er en bra plass det, sier han med et smil.

– Så når Ombudsmøtet skal spikre terminlista, vil det bli lagt mange samlagsmesterskap til Kolvereid?

– Ja, nå må de få alle sammen. I alle fall vil jeg stemme på det, sier han og ler.

Full pott

Han ikke bare vant, men gjorde det med stil. For 250 poeng er maksimal poengsum.

– Det er jo en bra poengsum, men jeg ble slått med en innertier av Harald Valø. Vi lå på siden av hverandre på standplassen, forteller han.

Valø, som skyter for Vikna skytterlag, vant klasse V73, mens Snorre Rolandsen tok seg av seieren i den siste veteranklassen, V55.

Rolandsen skyter for Kolvereid, og på heimebane forsynte arrangørlaget seg grovt av samlagsmestertitlene. Blant annet ble det tre titler til familien Kjekshus/Sørenmo: Anita Eng Kjekshus (klasse 2), Geir Ove Sørenmo (klasse 1) og Jonas Sørenmo (klasse eldre junior). I tillegg gikk Anna Valan til topps i eldre rekrutt.

Her er alle resultatene fra samlagsmesterskapet i skyting:

I klasse 3-5/eldre junior ble det samlagsmestertittel til Ole Jo Brembu, Høylandet, som med 243 poeng var poenget foran Audun Fiskum, Harran. Ingrid Eline Aas, Nordre Skage ble nummer tre totalt, beste kvinne og vinner av klasse 4. Høylandet fikk også en mestertittel i klasse eldre junior 16–17 år ved Harald Sagvik Økstad, mens Andreas Fiskum ble den siste samlagsmesteren med sin seier i rekrutt 11–13 år. Han representerer Harran skytterlag.

Fortsetter som leder

Om lag 50 skyttere var med i samlagsmesterskapet på Kolvereid. Det sier samlagsleder John Gansmo seg brukbart fornøyd med.

– Ja, det er ganske greit, men vi vil jo ha flere med. Vi har en jobb å gjøre, sier han.

Og den jobben ønsker han å være med på, for til det forestående ombudsmøtet har han sagt ja til å fortsette som leder ett år til.

– Jeg vil ha fem år før jeg gir meg, sier han som nå altså har vært leder i fire år.

– Hva er motivasjonen for å fortsette som leder?

– Motivasjonen er å motbevise at det er korona som har skylda for dårlig aktivitet. Vi må få folk til å forstå at det ikke er sjukdom som skal bestemme hvem som skal drive med skyting. Det trigger meg, sier han, tydelig engasjert.

Før han fortsetter:

– Det er opp til oss lagene hvor stor aktivitet vi vil ha. Gjør vi jobben, så kommer barna. Gjerne med voksne, for vi trenger foreldredeltakelse, sier John Gansmo.