Gå til sidens hovedinnhold

Skogen (20) til nederlandsk toppklubb

Sondre Skogen (20) leies ut til Feyenoords U21-lag. Libyggen var på plass i Rotterdam allerede tirsdag.

ROTTERDAM: – Jeg håper og tror at dette blir bra. Jeg skal signere kontrakten med Feyenoord senere i dag, så jeg vet ikke så fryktelig mye selv enda, sa Sondre Skogen til NA i tolv-tiden onsdag og bekreftet samtidig overgangen.

Tidligere samme formiddag ble det kjent at den 20 år gamle RBK-midtstopperen fra Lierne skal lånes ut til U21-laget til den nederlandske toppklubben. Kontrakten varer ut året, og Skogen var på plass i Rotterdam allerede tirsdag ettermiddag.

– Overgangsprosessen gikk veldig fort fra det øyeblikket utlånet ble bekreft til det ble bestilt flybilletter hit til Nederland. Jeg landa her tirsdag kveld, og har overnatta på hotell i natt. Det neste blir å skrive under konkakten, få på meg drakta og finne en leilighet å bo i, sier unggutten.

Vil vise seg fram

Feyenoord Rotterdam er det fulle navnet på Skogens nye klubb. Laget har Rotterdam som hjemsted, og A-laget til klubben har vunnet ligaen 14 ganger og cupen 11 ganger. De har også seiere fra UEFA cupen 2001/2002-sesongen.

Skogen er tiltenkt en rolle U21-laget til klubben, som hadde behov for forsterkelser i forsvaret. Laget spiller i en relativt fersk U21-serie i Nederland.

– Jeg reiser hit for å vise hva jeg er god for. Jeg er meget fornøyd med å få sjansen i Feyenoord, og er glad for at det ble et utlån. Det var dette jeg ønsket, sier Skogen.

Skogen signerte proffkontrakt med RBK for et år siden, og på ti kamper for RBK-2 denne sesongen har midtstopperen, som er fast kaptein, notert seg fire scoringer. Han har også ved flere anledninger vært med i RBK-troppen, men Eliteserien har latt vente på seg.

Grep muligheten

Rini Coolen, som er trener for Feyenoords U21-lag, har tidligere vært trener for RBK og har derfor kjennskap til både trønderklubben og Skogen. Han gjenforenes også med RBK-kollega Mikael Tørset Johnsen, som dro til Nederland tidligere i høst.

– Rini sa at han hadde behov for en midtstopper og ønsket derfor å få meg til klubben. Jeg vet at mange ser kampene deres og at de holder et høyt nivå, sier Skogen om nivået og hvordan han endte opp i Nederland.

– Det var bare å ta muligheten, det er ikke ofte man får sjanser som dette.

– Når får vi seg deg i Feyenoord-trøya?

– Jeg vet at de har kamp i helga, men om jeg rekker å være spilleklar til da vet jeg ikke. Det blir trolig for tynt å stille på kamp med bare to treninger med laget, så vi får se hvordan det blir. Dette blir uansett veldig spennende, avslutter Skogen.

Kommentarer til denne saken