GRONG: – De to smittetilfellene er i samme husstand, og begge er satt i isolasjon etter gjeldende retningslinjer, skriver Grong kommune.

Ett av påviste smittetilfelle er et barn, som går på Grong barne- og ungdomsskole. Klassetrinnet eleven går i er satt i karantene, lærere definert som nærkontakt er også i karantene. Det har gått ut informasjon til de foresatte.

– Smittesporerne er satt på saken, og har kontaktet alle som har vært i nærkontakt for karantene og gitt de beskjed om å teste seg ved symptomer. Det er tatt fem tester i relasjon til de smittede, og alle har kommet tilbake negative. Det planlegges også testing av alle som er satt i karantene, og de vil få beskjed.

Andre tiltak Grong kommune har iverksatt:

  • Sykehjemmet innfører besøksforbud til mandag 11. januar klokka 10.00.
  • Grong kommune setter ikke i gang ytterligere smitteverntiltak enn de regjeringa og FHI har anbefalt, men tar løpende vurderinger på dette.
  • Minner om at i disse tider manes fortsatt til årvåkenhet, og at alle forholder seg til tiltakene fra regjeringen og FHI når gjelder begrenset kontaktpunkter, god smittehygiene og holde seg hjemme når man er syk.
  • En ekstra oppfordring til folk, er man usikker om man har korona, test deg.
  • Koronatelefonen 948 14 481 er åpen lørdag og søndag k 11-13. Utenom denne tiden kan du kontakte legevakt på 116 117 dersom du har symptomer.