YTRE NAMDAL: Operasjonsleder Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt kan opplyse om tre hendelser for politiet natt til lørdag i Namdalen.

Klokka 23:10 dro en patrulje til Lauga ungdomshus i Kolvereid. Politiet var kjent med arrangementet på forhånd. Det hadde vært rundt 20 gjester og gått rolig for seg.

Klokka 01:46 observerte en patrulje i Vikna et kjøretøy som kom sladdende i svinger.

– Det var en mann i 20-årene som kjørte uansvarlig, ble stoppet for kontroll og blir anmeldt for kjøringa, forteller Hangaas.

Klokka 02:20 var det en patrulje på Vikna som hadde en promillekontroll, som varte i 40 minutter. I løpet av den tida kjørte to biler forbi. Ingen med promille.

Trøndelag

Mann i 20-årene anmeldes for urinering på offentlig sted, og er bortvist fra sentrum i Trondheim ut natta, skriver politiet i Trøndelag på twitter klokka 23:13.

23:48 skriver politiet at de var på Møllenberg i Trondheim i forbindelse med et slagsmål. En person oppsøker legevakt, en annen taes med i arrest etter å ikke ha etterkommet politiets pålegg om å forlate. Det blir opprettet sak.

Det er meldt om to personer som slåss utenfor et utested i Levanger. Disse ble etter hvert lokalisert av patrulje, og begge ble pålagt å holde seg unna sentrum kommende døgn.

Vær og veg

Fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag er det ventet snøbyger, og lokalt er det ventet 10-20 cm snø i deler av Trøndelag og Helgeland, skriver Yr.

Yr har sendt ut farevarsel om snø på gult nivå (moderat fare).

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag lørdag: Nordvest opp i sterk kuling utsatte steder, på kysten kan hende periodevis liten storm. Skyet. Snøbyger. Lokalt mye snø og snøfokk. Utrygt for torden.

Vegtrafikksentralen midt skriver følgende på sin twitterkonto: Fv 776 Skrøydalsvegen, mellom Høylandet og Skrøyvdalen blir stengt ut dagen på grunn av uvær. Ny vurdering vil bli gjort søndag.

Andre nyheter

Det er vanskelig å ta seg mellom landsdelene i Sør-Norge lørdag morgen grunnet det dårlige været. Flere fjelloverganger vil være stengt til i ettermiddag.

E6 over Dovrefjell ble stengt fredag kveld på grunn av uværet i Trøndelag, men åpnet igjen lørdag morgen. Det skriver VG.

Minst 15 mennesker mistet livet i en brann i et drivstofflager i Indonesias hovedstad Jakarta fredag.

I tillegg er minst 16 personer fremdeles savnet etter brannen, opplyser Røde Kors i Indonesia. Ifølge brannvesenet er minst to av de omkomne barn. Rundt 50 personer skadd, hvorav de fleste har brannskader, skriver NRK.

Den republikanske presidentkandidaten Nikki Haley trapper opp kampen mot Donald Trump. Det er særlig alderen hans hun retter seg mot.

På en konferanse fredag ba 51 år gamle Haley konservative politikere om å satse på yngre ledere, og rettet skarp kritikk mot Republikanernes valgresultater i de to seneste valgene.

– Hvis dere er lei av å tape, så sett deres lit til en ny generasjon, oppfordret hun deltakerne på den årlige Conservative Political Action-konferansen. Det skriver NRK.

Les i NA

Det holdt på å gå galt da noen stjal identiteten til Olav Kristoffer Hegge Selnes fra Namsos. Heldigvis klarte han å unngå at noen falt for det sylfrekke svindelforsøket.

Han har drevet med kunst hele livet, og han fant sin store inspirasjon da han flyttet til Otterøya for 23 år siden. Det har resultert i bildene som er med på Bruce Jon Hamnes sin nye utstilling i Namsos.

I 20 år har Kurt Nilsen levert en stødig rekke med hits, og pakker dem med seg i kofferten når han kommer til Rørvik for å lage god stemning under Rørvikdagan.