FLATANGER: Tirsdag fikk steinkjerbyggen telefon fra en kjenning, som ikke bor langt unna familiens hytte ved Floanvatnet i Flatanger.

– Han pleier å gå tur i området, og oppdaget spor i snøen som gikk inn til hytta vår. Han gikk bort og sjekket, og så at noen hadde brutt opp døra til ei bod. I tillegg hadde de forsøkt å bryte opp ytterdøra til hytta, sier Sørli.

Han og familien har hatt hytta på Vik i Flatanger i snart fem år, og har opplevd det som en flott og trivelig plass.

– Vi er der stor sett annenhver helg også vinterstid, og tilbringer mye tid der i sommerhalvåret.

– Ikke smarte tyver

De har aldri hatt ubudne gjester før i vinter.

– For tre uker siden hadde noen vært inne i vedskjulet og tatt øksa vår. Men denne gangen har de gått hardere til verks, sier Sørli og beskriver ytterdøra på hytta som ødelagt.

– De hadde brutt opp låsen og kommet seg inn i ei ytterbod. Der har de tømt kjøleskapet for drikke – både det med og uten alkohol. De har forsøkt å komme seg inn i hytta også, men nøyde seg bare med å ødelegge den – uten at de kom seg inn. De kan ikke være særlig smart – hvis de absolutt skulle inn, kunne de bare knust vinduet i døra og stukket hånda inn til låsen. Døra har de jo ødelagt uansett, sier Sørli som anslår at det vil koste et sted mellom 20.000 og 30.000 kroner å få reparert skadene etter hendelsen.

Sikret spor

Politiet tok turen til hytta tirsdag og sikret seg spor.

– De tok med seg en hammer som lå igjen, og sikret seg også DNA fra snus som var spyttet ut og fra en boks med energidrikk som lå slengt på bakken. Det var ikke bare Burn i den boksen, sier Sørli – som tror jakt på alkohol ligger bak innbruddsforsøket.

– Det er meldt om flere innbrudd og forsøk på innbrudd i Flatanger i det siste. På Gladsøya har visstnok noen brutt seg inn i ei hytte, uten å ta med seg noe. Det var ikke alkoholholdig drikke der, forteller Sørli.

– Mistenker du at det er omreisende eller lokale personer som står bak?

– Jeg tror mest på at det er lokale, kanskje ungdommer, som er på jakt etter rusmidler, sier Sørli.

– Flere hendelser

Politikontakt for Flatanger, Bertil Ovesen, bekrefter overfor NA at det har vært flere innbrudd og forsøk på innbrudd i Flatanger de siste ukene.

– For 14 dager siden var det noen som tok seg inn på lageret til Coop-en på Vik. Der ble det ikke registrert at noe var stjålet. Vi har også fått melding om tyveri fra et uthus på Kvaløysæter, og registrert at noen har fått stjålet verktøy fra en garasje på Vik. I tillegg er det et uthus ikke langt fra Einvika som har hatt ubudne gjester i det siste. Fellesnevneren for hendelsene er at det er bygninger hvor hvor du kan kjøre helt fram som har blitt besøkt, sier Ovesen.