SALSNES/OTTERØYA: Denne uka startet en lang rekke med folkemøter som skal holdes rundt omkring i grender i Namsos kommune. På møtene kan innbyggerne komme med innspill til ny arealplan, plan for kultur og plan for helhetlig oppvekstmiljø. Først ute var Salsnes og Otterøya.

Prosjektgruppa fra kommunen fikk med seg mange kreative og oppfinnsomme innspill til de tre planene. i møtet på Salsnes leirskole

– Det har vært en morsom, slitsom, interessant, sosial og givende kveld som har skapt engasjement! En proff gjeng holdt regien, og jeg er imponert over alle som deltok og kom med innspill for å skape det beste resultat for bygda si! Sånne kvelder vil vi gjerne ha flere av, fortalte deltaker Hanne Hanssen etter møtet.

Blant innspillene som kom var det blant annet forslag om å tilrettelegge sti for barnevogner og rullestoler og lage parkeringsplasser ved flere populære turmål i bygda.

Mellom 30 og 40 innbyggere møtte opp på folkemøtet på Otterøya dagen etter, der de kom med innspill til de nye planene.

Skoleelevene på Otterøya jobbet i høst med et større prosjekt om det å skape bolyst på Otterøya. Ungdommene leverte inn resultatene fra prosjektet som innspill til planene som nå utarbeides, opplyser kommunen.

– Ungdommens stemme er viktig, sa rektor Venche-Renate Fosseng.

Blant framtidsvisjonene for Otterøya, er å passere 1.100 øyboere innen 10 år. Andre innspill var vern av våtmarksområder på øya, og bedre trafikksikkerheten ved gangvegen til skolen.

– Det var stort engasjement og det kom mange viktige og gode innspill, forteller ordfører Frode Båtnes, som håper at så mange som mulig tar turen til folkemøtene framover.

Kommende folkemøter

  • Mandag 6. februar: Jøa, Fyret.
  • Tirsdag 7. februar: Vemundvik, Sørenget Oppvekstsenter.
  • Onsdag 8. februar: Bangsund, gymsalen på skolen.
  • Torsdag 2. mars: Namdalseid, amfiet/kantina på skolen.
  • Tirsdag 7. mars: Statland, gymsalen på skolen.
  • Onsdag 22. mars: Namsos, NTE Arena