NÆRØYSUND/NAMSOS: I 03-tiden i natt stoppet en politipatrulje en bilfører i 20-årene i Nærøysund.

– Han blåste til over lovlig verdi, så da blir det opprettet sak, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Hanne Elvrum.

I Namsos holdt UP i natt en fartskontroll i en 60-sone. Resultatet ble to forenklede forelegg og to anmeldelser med førerkortbeslag. Høyeste hastighet var på hele 111 km/t.

Litt senere på natta ble politiet tilkalt til utestedet Onkel Oskar i Namsos, da en gjest ikke klarte å oppføre seg.

– Det var en som var overstadig beruset og ikke ville forlate Onkel Oskar, sier Elvrum og tilføyer at mannen ombestemte seg etter hvert.

– Vedkommende hadde forlatt utestedet før patruljen kom til stedet.

Knallvær

Temperaturen fortsetter å stige og Yr melder at det kan bli opp mot 20 varmegrader denne lørdagen. Her er meteorologens tekstvarsel for dagen:

Skiftende bris, på kysten sørvest opp i frisk bris, i nord liten kuling først på dagen. Først på dagen noko skya i ytre strok og i nord, men stort sett opphaldsver. Elles for det meste lettskya, pent ver.

Hos NA denne helga

17. Mai satte radarparet «Tom Daniel og onkel Leif» ut på et nytt eventyr – i en av verdens minste biler. Denne gang venter mange hundre mil i Øst-Europa.

På sin egen 80-årsdag overrasket Asrunn Risnes gjestene med å fortelle at hun hadde kjøpt sin tiende bil av merket Volkswagen. Stemninga var upåklagelig da bilselger Knut Håvard Lysberg dukket opp med flere overraskelser til den trofaste kunden på stordagen hennes.

Les også

Her får Asrunn overlevert sin tiende strake Volkswagen – på sin egen 80-årsdag: – Det er bursdagsgave til meg selv

Både barn, barnebarn og oldebarn hadde samlet seg til å feire da Birgit Jennie Hatland fylte 100 år i går, og jubilanten som ble født i 1923 har overlevd både krig og tuberkulose

Les også

Lea (11) og Iver (12) har bursdag på samme dag som oldemor Birgit Jennie (100): – Det føles veldig bra

Andre nyheter

Her er et utvalg av nattas nyheter fra resten av verden, levert av NTB:

Taiwans president sier at øya verken vil provosere andre eller gi etter for press.

Taiwan skal opprettholde dagens status quo med fred og stabilitet. Taiwan skal ikke provosere og skal heller ikke gi etter for press, uttalte president Tsai Ing-wen i en tale i Taipei lørdag.

Talen markerte at hun har sittet sju år ved makta.

Den siste tiden har forholdet mellom øya og Beijing blitt stadig mer anstrengt, der Kina har trappet opp både retorikk og gjennomføring av militærøvelser i farvannet rundt øya. Samtidig har Tsai nylig besøkt blant annet USA.

Kina og Taiwan har vært atskilt siden 1949 da kommunistene vant den kinesiske borgerkrigen og overtok makta på fastlandet. De beseirede nasjonalistene søkte tilflukt på øya Taiwan.

Kina anser øya som en del av sitt territorium. FN, Norge og det store flertallet av verdens land forholder seg til dette «ett Kina-prinsippet». Samtidig selger USA våpen til Taiwan, noe Kina ikke ser med blide øyne på.

Ledelsen i Beijing har gjentatte ganger truet med å invadere Taiwan dersom myndighetene der formelt erklærer selvstendighet.

(NTB-Reuters)

Russland har gjennom natta gjennomført nye luftangrep mot Ukrainas hovedstad Kyiv. Det brøt ut brann på taket av en boligblokk.

Det var taket på en ni etasjer høy boligblokk i bydelen Dniprovskyj som tok fyr, opplyser Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

Han legger til at det ikke var meldinger om noen drepte eller sårede.

Brannen ble utløst av fallende vrakrester, ifølge Serhij Popko, som leder Kyivs sivile og militære administrasjon. Det falt også ned vrakrester på flere gater i bydelene Darnytskyj og Solomjanskyj, ifølge Popko.

Den ukrainske hæren opplyste etter midnatt at droner da var på veg mot Kyiv-regionen. Det kunne høres eksplosjoner både i Kyiv og i Tsjernihiv, en by som ligger nordøst for Kyiv.

Ukrainske luftvernsystemer var aktive både i Kyiv og Tsjernihiv, opplyser hæren. Også i havnebyen Mariupol kom det meldinger om eksplosjoner.

(NTB-AP)

Den fire dager lange storstreiken i vår kostet LO og YS minst 73 millioner kroner. Det viser tall Klassekampen har innhentet.

Det var Fellesforbundet, som organiserer de såkalte frontfagene, som var tungvekteren i streiken, med over 11.000 medlemmer i streik, av totalt 24.500 streikende. Så langt har de registrert 32,2 millioner kroner i utbetalte streikebidrag, men tallet kommer til å stige og kan nærme seg 40 millioner.

Vel anvendte penger, mener forbundsleder Jørn Eggum.

– Ja, herregud. Dette er penger innbetalt gjennom generasjoner som vi har saltet ned og forvaltet for å kunne ha økonomisk ryggrad til å ta en streik om det er nødvendig. Det var det dessverre i år, sier han til avisa.