NAMSOS: – Når den mer smittsomme omikronvarianten av koronaviruset nå er blitt dominerende i Namsos kommune, så opplever vi langt flere smittede enn før. Dette øker antallet telefoner til vårt smittesporingsteam betraktelig. Vi er foreløpig fire ansatte som jobber med smittesporing på turnus, og til tider er det kun et kvarter mellom hver gang vakttelefonen ringer fra en som er smittet eller tror han kan være smittet, forteller Morten Sommer i smittesporingsteamet i Namsos kommune.

Derfor ber nå kommunen innbyggere som kan, om å registrere positive hurtigtester digitalt i stedet for å ringe inn smitte, opplyser kommunen på sin nettside.

Etter at du har logget deg inn med for eksempel BankId og registrert deg som smittet, så blir du også bedt om å legge inn hvilke nærkontakter som skal varsles.

– Du kan nå altså gjøre denne nødvendige registreringen selv i ro og mak, i stedet for å måtte ramse opp alt over telefon til oss. Dette sparer også oss som smittesporer for mye tid, sier Morten Sommer i smittesporingsteamet.

Etter at den positive hurtigtesten er registrert digitalt vil den som er smittet bli oppringt av kommunens smittesporingsteam og fulgt opp.