Gå til sidens hovedinnhold

Sondre (30) er en av mange som er tidlig ute med hjulskifte: – Greit å være godt skodd

– Det er fullt kjør, sier Mats Homstad hos Namdal Bilskade om hjulskift-sesongen som for alvor har meldt sin ankomst. Nå skifter de hjul på 100 biler om dagen – og onsdag var Sondre Karlsen (30) innom for å legge om til vinterdekk.

For abonnenter

NAMSOS: – Når man skal kjøre over fjellene til Oslo, og deretter til Bergen, er det greit å være tidlig ute med å bytte om til vinterdekk, slår Sondre Karlsen fra Namsos fast.

30-åringen fra Namsos sier har valgte å legge om til vinterdekk tidlig. Onsdag var han en av mange som hadde bilen sin hos Namdal Bilskade. Karlsen mener det er greit å være på den sikre siden, spesielt før man legger ut på en 160 mil lang kjøretur.

– Det er greit å være godt skodd, for man vet ikke hva slags føre man møter på fjellet, der kan det være snø nå, sier 30-åringen som er ansatt i Posten og legger til:

– Kjøreturen er i jobbsammenheng. Snart skal vi vel også legge om til vinterhjul på postbilene også.

– For lite plass i garasjen

– Hvorfor har du valgt dekkhotell?

– Ja, det ble dekkhotell i år. Hovedsakelig på grunn av for lite plass i garasjen, sa 30-åringen før han satte seg i Audien og satte kursen mot hovedstaden.

Mats Homstad hos Namdal Bilskade kan røpe at Karlsen ikke er alene om å legge om til vinterdekk i god tid. For selv om gradestokken så langt ikke har krøpet nevneverdig under null grader i lavlandet, har verkstedet opplevd enorm pågang den siste tiden.

– Det er fullt kjør, rett og slett. Folk merker at vinteren nærmer seg – og vi ringes ned av kunder som trenger dekkskifte. Mange har nok sett på værmeldinga – for det blir fort kaldt framover, sier Homstad som selv har lagt om til vinterdekk på sin bil.

Tre travle uker

Homstad sier at verkstedet merker at de nå er i starten av det han omtaler som en treukersperiode hvor kundene strømmer til for å få lagt om.

– Vi er i startblokkene av den perioden nå. Vi har flere biler inne til hjulskifte kontinuerlig, og så langt denne uka har vi vel lagt om på 100 biler om dagen. Det blir en del dekk, sier Homstad.

Selv om det er travelt, har Homstad likevel merket seg at flere virker å være på forskudd med å bytte til vinterdekkene i år.

– Sesongen i fjor ble spesiell, for da kom vinteren nesten over natta – og vi fikk en enorm eksplosjon i dekkbytter. I år virker kundene å være ute i litt bedre tid. Vi har et dekkhotell med 1.000 sett dekk stående, så det er fortsatt en del biler som skal ha omlegging, slår Homstad fast.

Meldt snø i Lierne

En annen som har lagt om til vinterdekk i god tid er Hallgeir Sagvik (63) fra Namsos. Han ville sikre seg før helgas hyttetur til Lierne.

– Det er greit å være på den sikre siden. Vi kjøpte ny bil i fjor og fikk med dekkhell på kjøpet. Det er en fin ordning, og man slipper å styre med å legge om dekkene selv, slår den pensjonerte 63-åringen fast før han fortsetter:

– Det er meldt snø i Lierne til helga, så da hadde vi ikke noe annet valg enn å legge om dekk nå. Vinteren kommer raskt, sa han.

Kommentarer til denne saken