HØYLANDET: Til tross for at pandemien satte noen begrensninger, ble festivaldeltakerne servert forestillinger, sang, musikk og arrangementer som perler på ei snor da Avlystdagan gikk av stabelen på Høylandet i helga.

– Helga har vært helt knall! Det har vært mye folk og god stemning fra start til slutt, forteller Ina Dahl, daglig leder i Norsk Revy.

Da Lornts Mørkved åpnet festivalen med kruttrøyk og kanondrønn på fredag, var standarden for resten av festivalhelga satt.

Latterbrøl og forestillinger

For hva er vel er festival i revybygda Høylandet uten revy og latterbrøl? I år tilpasset hållingene seg pandemisituasjonen, og serverte forestillinger som ble vist i samfunnshuset på Høylandet i tillegg til at de ble vist på skjermer rundt om i landet.

– Det å sette sammen og lage en forestilling som egner seg på en scene foran et publikum i tillegg til at det skal fungere like bra på en skjerm, er vanskelig. Det er også en vanskelig oppgave for programleder og teknikere, forteller Dahl.

Etter å ha testet ut begge deler, har hun dommen klar:

– Det funket fjell!

Premiere på Sporsems show

Komiker Terje Sporsem hadde også tatt turen til revybygda i helga. Som juryleder har han sammen med resten av juryen, bestående av Espen Borge og Sølvi Dahlen Lauvsnes, sett gjennom hele Revy-Norges innsendte bidrag til festivalen.

Til tross for tidvis heftige diskusjoner, ble juryen enige om totalt 19 nummer som gikk videre til semifinalen.

I tillegg til å være juryleder, hadde Sporsem også premiere på et nytt show under Avlystdagan. Showet, som Sporsem skal på turne med til høsten, ble framført for et feststemt publikum, og latterkulene kom jevnt.

– Sporsem nevnte Snåsa én gang, og etter dette hadde han publikum i sin hule hånd, flirer Dahl.

– Det er som et velsmurt maskineri

Dahl skryter også av dugnadslysten på Høylandet.

– Dugnadsfolket på Høylandet arbeider godt, og det fungerer som et velsmurt maskineri. Man merker at de har drevet med dette i over 30 år, sier hun.

Dahl mener at dette lover godt for frivilligheten de kommende årene.

– Det er også veldig artig å se at folk fortsatt ivrer etter å skape noe sammen og delta i frivilligheten, også etter et år med pandemi, sier Dahl fornøyd.

Klar for fortsettelsen

Selv om Avlystdagan er over, er ikke festivalen over av den grunn. Årets Revyfestival er nemlig Norges lengste, både i kilometerstand og i tidsrom.

– I dag våknet vi med et smil, for dette har vært en skikkelig bra start på Revyfestivalen. Nå er det «bare» fire måneder igjen, ler Dahl.

Nå skal nemlig et team bestående av revyinstruktører, produsenter, lyd- og lysteknikere, kameraoperatører og journalister kjøre over 5.000 kilometer rundt i landet på leiting etter det siste revynummeret som skal være med i finalen i NM i revy i Olavshallen i november.

– Med helgas start på Revyfestivalen ser fortsettelsen veldig lovende ut. Det er godt å være tilbake igjen, avslutter Ida Dahl.