Søvnløs natt for Elin (50) i Røde Kors: – En veldig god følelse når det går så bra

PÅ TUR PÅ JOBB: Elin Danilensen rakk bare en liten dupp på Røde Kors-huset før hun dro på jobb onsdag. – En veldig god følelse når det går så bra som i natt, sier Danielsen – etter at den savnede jegeren ble funnet.

PÅ TUR PÅ JOBB: Elin Danilensen rakk bare en liten dupp på Røde Kors-huset før hun dro på jobb onsdag. – En veldig god følelse når det går så bra som i natt, sier Danielsen – etter at den savnede jegeren ble funnet. Foto:

Elin (50) skulle gå til sengs da alarmen gikk – om at en jeger var savnet i fjellet.

DEL

(Trønder-Avisa) LIERNE: Sørli-kvinnen måtte kaste seg rundt, og forberede seg på en søkkvåt og iskald natt i fjellet. Regnet bøttet ned i leteområdet da meldingen om den savnede jegeren kom.

– Det er bare å hoppe i det, pakke og gjøre seg klar, sier Danielsen, som var på plass i leteområdet like over midnatt.

Målet er å redde liv

Hun har vært aktiv i Røde Kors i en årrekke, også som leder – og nå som mentor for datteren, som er leder i lokallaget.

Drivkraften er det å kunne utgjøre en forskjell når det gjelder som mest. Målet er å redde liv, og da stiller man selvsagt opp.

Etter fire og en halv time i leteområdet kom gladmeldingen om at jegeren var funnet i live og i god behold.

– Det er ingen selvfølge det. Det var så vått i natt, et slikt regn som ingen klær kan holde ute, sier Danielsen – som snakket med Trønder-Avisa ved 09-tiden onsdag morgen.

Jeger funnet etter leteaksjon i natt

Føler vi har lyktes

Da skulle hun egentlig ha vært på jobb i helse- og omsorgsetaten i Lierne kommune. Leteaksjonen gjorde at hun fikk flyttet et møte fra morgenen til kvelden, slik at hun kunne starte på jobb klokken 10.

– Dermed rakk jeg en liten dupp på Røde Kors-huset før jobb. Det var ingen vits i å kjøre hjem for å sove i alle fall. Men slik er det – man må bare omstille seg, sier Danielsen – som godt tåler å være litt sliten på jobb etter en slik natt..

– Det er en veldig god følelse når det går så bra som i natt. Vi føler at vi har lyktes, sier Danielsen.

17 personer fra Røde Kors var i området under leteaksjonen. Det var frivillige fra Stjørdal, Levanger, Steinkjer, Kolvereid, Overhalla og Lierne.

Her er politiets råd til jegere og bærplukkere: – Ikke stol på mobilen – sjekk om det er dekning

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken