Gå til sidens hovedinnhold

Sprengkulda skaper både glede og fortvilelse: Her er fredagen oppsummert

15 minusgrader stopper ikke Paula Evenstad Nilsen (6) og Henrik Solum Hoddø (5) i Natur & Idrettsbarnehagen i å være ute.

Sprengkulda har virkelig bitt seg fast den siste uka. Natt til fredag ble det målt under 20 minusgrader flere steder i Namdalen. Mens Namsskogan kunne notere seg 27,4 minusgrader, viste gradestokken 23,9 og 21,4 «blå» i henholdsvis Nordli og Namsos.

Selv om de fleste av oss foretrekker å være innendørs når det er tosifret på den kalde sida, er det noen som setter pris på at vinteren har satt seg, selv om vi er godt inne i februar.

Her i barnehagen er visjonen at alle barna skal være ute en tur hver dag, uansett vær.

Mikal Grong (27), pedagogisk leder i Natur & Idrettsbarnehagen i Bråten

Kjeld Sandbakken (83) er glad det finnes rørleggere. Fredag våknet han nemlig til 21 minusgrader og frosne vannrør.

Det er kjedelig at det skjer sånne ting når vi leier ut. Det er to-tre år siden vi opplevde frosne vannrør i annekset. Da gjorde vi som vi fikk beskjed om, tettet igjen foran et gammelt kjellervindu og trodde det ble fikset greit. Men den gang ei.

Kjeld Sandbakken

Heldigvis fikk han god hjelp av rørlegger Martin Sævik og lærling Emil Elstad (18) fra Grannes VVS som fant vegen ned til kjelleren i huset fra 1941.

Salget av varmeovner har økt i takt med fallet i temperaturer i Namdalen. Thomas Ingebrigtsen hos Elkjøp i namsos merker godt at folk fryser og flere paller med ovner er borte på få dager.

Vi har nok solgt omkring tre ganger som mange ovner denne uka sett mot en normal vinteruke.

Thomas Ingebrigtsen

Nina Veronica Myrvik drar ikke på tur uten hunden Selma. Nå skal duoen sammen med tre andre damer overnatte under åpen himmel minst en gang i måneden i 2021.

Ettersom noen av oss jobber i turnus, må vi innimellom forsøke å legge turene såpass nært Namsos at vi kan dra på tidligvakt dagen etter – eller at man kan komme ramlende rett fra ei seinvakt og slå følge.

Nina Veronica Myrvik

Ideen til den spreke målsettinga for 2021 ble til like før nyttår. Firkløveret sier det hele startet med et ønske om tilbringe mer tid i friskluft.

Simen Husby (19) er Rørviks nye A-lagstrener i fotball. 19-åringen gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Jeg gleder meg veldig. Jeg liker utfordringer, og ser fram til å komme i gang, forhåpentligvis i neste uke.

Simen Husby

Kommentarer til denne saken