Stenger treningssenter og ber folk avlyse sykeheimsbesøk

NYE TILTAK: Ordfører Bente Estil i Lierne kommune varsler nye tiltak etter at en person i Lierne testet positivt på koronaviruset.

NYE TILTAK: Ordfører Bente Estil i Lierne kommune varsler nye tiltak etter at en person i Lierne testet positivt på koronaviruset. Foto:

Onsdag testet en person i Lierne positivt på koronaviruset. Nå varsler kommunen flere tiltak.

DEL

LIERNE: Ordfører Bente Estil skriver i en pressemelding at smittesporing og kartlegging av nærkontakter pågår. Som følge av dette må alle besøk på Lierne Helsetun avlyses, Finnlistuggu treningssenter stenges og personer som har ankommet Lierne de siste 14 dagene bes holde ekstra avstand.

Nytt smittetilfelle i Lierne bekreftet

Kommunen oppfordrer sterkt at alle innbyggere bør begrense sosial kontakt, og at festlige sammenkomster skal unngås. Ordføreren skriver at det anbefales at den sosiale kontakten begrenses til egen familie.

Disse anbefalingene gjelder fram til mandag 4. januar, skriver Estil.

Den smittede er folkeregistrert i Lierne, men ble ikke testet i kommunen. Nærkontakter er satt i karantene. Ordføreren skriver videre at kommunen vurderer situasjonen fortløpende, og vil vurdere om det er nødvendig med ytterligere tiltak.

– Hvor mange personer er satt i karantene?

– Det har jeg ikke oversikt over akkurat nå, sier Bente Estil.

– Tiltakene er ganske omfattende, hva er årsaken til dette?

– Dette gjelder mens vi holder på med kartlegging. Det er viktige at innbyggerne er forsiktige, før vi har den totale oversikten, sier Estil.

Kriseledelsen i Lierne avholder nytt møte senest 4. januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken