Gå til sidens hovedinnhold

Støre og de nye helikoptrene

I den digitale avisa i NA får Jonas Gahr Støre stort oppslag for sitt besøk i Namsos i 28. mai.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som kjent er det snart valg, og Støre er på frierferd for å sanke stemmer til Arbeiderpartiet. At han oppsøker Sykehuset Namsos er ingen stor overraskelse, men at han tar opp saken angående de nye helikoptrene som ikke kan lande der de skal, overrasker. Var det ikke Støre som minister for Arbeiderpartiet som bestilte disse helikoptrene som viser seg å være lite egentlig til den oppgaven de var beregnet til? Prosjektet startet 25. oktober i 2007

Det beviser at den utredning som Støre og Arbeiderpartiet utførte var lite troverdig, og skape store problemer for mange institusjoner i landet. At de nye helikoptrene var uegnet til å lande ved flere av landets sykehus, var ikke tilstrekkelig utredet på forhånd. Direkte dårlig arbeide av det partiet som i dag stiller seg som garantist for at Namsos skal få en landingsplass i sykehusets nærhet.

Vi har sett at Arbeiderpartiet har gått ut med stor styrke og kritisert den borgerlige regjering for koronakommisjonens rapport. Fra sidelinja har Støre spredd sin kritikk i håp om å høste stemmer til stortingsvalget. Hvordan forklarer han den dårlige behandlinga hans regjering gjorde i helikoptersaken?

Det skal bli interessant å få høre hvor han vil plassere en ny landingsplass ved Sykehuset Namsos. Han lover å skaffe til veie økonomiske midler til å bygge ny landingsplass, men hvor vil den bli bygd, og lar den seg bygge uten at den nære bebyggelse og alle parkerte biler blir sandblåst?

Et bevis på mangelen av faglig utredning er de store økonomiske fordringene landingsplassen ved St. Olavs sykehus i Trondheim har fått å stri med.

Det blir vanskelig for Støre og Arbeiderpartiet å rette opp denne politisk dårlige behandlet saken. Når han nå samler sine tropper for å bortforklare ansvaret for denne feilvurderinga som ble gjort, bør han også stå fram med ansvaret for fadesen. I mellomtida er det vedtatt å ikke bygge helikopterlandingsplass i Namsos. Hvordan problemene løses i Trondheim er ennå usikkert.

Kommentarer til denne saken